46وظايف و كارهايى كه بايد انجام بگيرد، انشاءاللَّه روز به روز بايستى با نگاه نو و احساس مسؤوليت، اين مجموعۀ حج را - هر دو بخش را- تعالى و تكامل بخشيد و بهتر از گذشته كرد. 1در تحقق اين مهم، بايد گفت: امروز در سايۀ تدبير و درايت سرپرست حجاج ايرانى و بازوهاى فكرى و اجرايى ايشان در عرصههاى مختلف حج، شاهد دگرگونى و تغييرات جدى بودهايم و افقهاى جديدى نيز پيش رو داريم. معاونتهاى محترم بعثۀ مقام معظم رهبرى، در پرتو تدبير آيتالله رى شهرى، تحولات بنيادينى را در برنامهريزى، سازماندهى و اجرا به وجود آوردهاند.
نمايندۀ ولىفقيه در طليعۀ برنامهريزى حج 87 نقشۀراه را براى عوامل طرح، چنين ترسيم نمودند:
ما در سال نوآورى به سه عنصر نياز داريم، عنصر برنامهريزى، عنصر تلاش و عنصر اخلاق كه بايد به آن توجه ويژه صورت گيرد و راهكارهاى عملى، آسيبها و موانع اجتماعى تحقق نوآورى مورد مطالعه قرار گرفته و به صورت كاربردى مطرح شوند.
بحمدالله انتظارى كه رهبر معظم انقلاب از آقاى رىشهرى - در حكم انتصاب ايشان در سال 1370- داشتهاند، تا حدود زيادى محقق شده است. رهبر فرزانۀ انقلاب در طليعۀ انتصاب ايشان فرموده بودند:
انتظار مىرود كه حجاج محترم، با راهنمايى و ارشاد جنابعالى فرصت يابند به بركت مناسك و شعائر حج، دلهاى خود را در زلال ذكر خدا تزكيه و تطهير كرده، در كنار آن، با مشاهدۀ شكوه جماعت مسلمين كه از اقطار ميهن بزرگ اسلامى به طواف كعبه آمدهاند، فكر و ذهن خود را به عظمت