166پسنديدند.» 1آن حضرت القاب ديگرى مانند صابر، فاضل، رضى، وفىّ، قرّة عين المؤمنين، سلطان السلاطين، شمس الشموس، عالم آل محمد، ضامن آهو و مانند آن دارد.
مفضل بن عمر مىگويد: به محضر امام كاظم عليه السلام رفتم، ديدم حضرت رضا عليه السلام را كه در آن هنگام خردسال بود، در بغل گرفته و مىبوسد و بر شانهاش مىنهد و به سينهاش مىچسباند و خطاب به او مىفرمايند: پدر و مادرم به فدايت! چقدر خوشبو و زيبا هستى و برترى تو بر ديگران آشكار است.
به امام عرض كردم: فدايت شوم، به گونهاى محبت اين كودك بر قلبم افتاده كه قلب هيچ كس جز شما، مانند قلب من سرشار از محبّت او نيست.
فرمودند: اى مفضّل! مقام اين كودك نزد من، همچون مقام من در نزد پدرم مىباشد. 2آن امام همام، بزرگترين خدمت علمى را به بشريت نمودند و در شرايط مناسب و محيط مساعد كليات و جزئيات علوم دين و مسائل جهانى را براى مردم تشريح فرمودند و آيات و اخبار و احاديثى را كه از مكتب علوى تا موسوى تفسير و تدريس نشده بود در همۀ ابعاد اجتماعى، سياسى، اقتصادى و فرهنگى بيان كردند. همچنين اساس وحدت اسلامى را روى وحدت علمى و اصول بينش دينى پايهگذارى نمودند و همين قدرت و نفوذ علمى و محبوبيت