10اين، هم ريشۀ لغوى دارد ، هم تاريخى. در لغت، «حائر» جاى مطمئنّى است كه آب در آن نگهدارى و جمع مىشود... در قديم به كربلا «حير» نيز گفته مىشده است. 1
علاّمۀ امينى، آداب زيارت حسينى(ع) را به همراه برخى از ادعيه و زيارات ذكر كرده است و به ويژه به نكاتى چون (عتبهبوسى، طواف و سعى)، اشارات روشنگرى دارد. اين كتاب، براى اوّلين بار در سال 1362ه-.ق. به خطّ محمد على تبريزى غروى به طبع حجرى، توسط چاپخانۀ حيدريه به چاپ رسيد و در سال 1424ه- .ق. براى بار دوم با تحقيق سيد نجاح جابر سلمان الحسينى، توسط مؤسسۀ البلاغ بيروت چاپ شد كه همين چاپ، مبناى ترجمه و تحقيق ما قرار گرفت.
علاوه بر ترجمه، مصادر، منابع روايات، ادعيه، زيارات و ديگر مطالب مطرح شده در كتاب مورد تحقيق قرار گرفت و تعليقاتِ توضيحى و بحثهاى مستقلّى به آن افزوده شد. همچنين براى نكوداشت نام و ياد علاّمه، فصلى در ابتداى كتاب با عنوان (جامى از صهباى غدير) افزوديم كه بيان سيرۀ مؤلّف كتاب، علاّمۀ امينى است.
از آن خطاپوش عذرپذير خواستارم كه خطاى اين كمترين را به عطاى كريمانهاش ببخشايد و اين تلاش اندك را به جود رحمت بىكرانهاش بپذيرد. از خوانندگان محترم نيز تقاضاى دعاى خير و چشمپوشى از خطاهاى اين بنده را دارم. والحمد لله ربّ العالمين.
جمعه 23 رجب 1427 / 27 مرداد 1385
محسن رجبي