35تعريف توسل، فتواى وهابيان، فلسفه توسل، توسل از ديدگاه قرآن، انواع توسل، موارد اتفاق بر جواز توسل، (توسل به خدا، توسل به
اطاعت و ايمان، توسل به قرآن، توسل به پيامبر در روز قيامت، توسل به اوليا و انبيا و...) موارد انفاق بر عدم جواز توسل (توسل به طاغوت، توسل به بتها) موارد اختلاف (توسل به جاه پيامبر از حيات برزخى، توسل به دعاى پيامبر در حيات برزخى و...)
پاسخ به شبهات، اشاره به توسل در شعائر دين، خلقت از طريق وسائط.
توسل
سيدمحمد ضياء آبادى. چاپ پنجم: تهران، انتشارات بنياد بعثت، 1384، 280 ص. (موضوع: مفهومشناسى توسل)
اين كتاب، تحقيقى درباره مفهوم توسل و زيارت در اسلام است. مؤلف اين كتاب را در پاسخ به شبهات وهابيان و روشنفكر مآبانى كه اين مفاهيم والاى اسلامى را زير سؤال بردهاند. در رشته تحرير درآوده است:
او در مقدمه كتاب آورده است:
اين ناچيز كمترين از نظر وظيفه دفاع از حريم مقدس دين در اين مقام برآمد كه گوشهاى از تشكيلات فرقه گمراه مشكلات را كه تحت عنوان توسل مطرح كردهاند، مورد بحث و بررسى قرار داده و با استمداد از عنايات خداوند منان و اولياى كرامش از طريق استدلال به ادلۀ عقيله و آيات قرآنيه و احاديث نبويه مطلب را روشن مىنمايد. (ص 20)
مؤلف با بهرهگيرى از آيات قرآن و تفاسير آنها در كتب تفسير و با استناد به احاديث اهل بيت به شرح و تبيين معنا و ابعاد عقيدتى توسل و شفاعت پرداخته است.
فهرست
فصل اول / توسل: توسل در لغت، توسل از نظر طبيعت و فطرت، توسل
از نظر قرآن و روايات، از شافعى در باب توسل به اهل بيت، حدود توسل و استشفاع از موجودات جهان.
فصل دوم / طرح شبهات و پاسخ به آنها: شبهۀ شرك، شبهه استعانت از ميت و غائب، شبهه بدعت.
فصل سوم / مسأله شفاعت.
فصل چهارم / اشارهاى كوتاه به ريشه و اساس ملك وهابيت.
فصل پنجم / خاتمه: توسل از بعد سياسى آن، تولى و تبرى از بعد سياست، اشارهاى كوتاه به انقلاب اسلامى ايران.
توسل يا استمداد از ارواح مقدسه
جعفر سبحانى. چاپ اول، نشر قدر، 1362، 256 ص. (موضوع: مفهومشناسى توسل)
اين نوشتار، تحقيقى درباره مفهوم توسل در فرهنگ اسلامى است كه مؤلف با بهره گرفتن از آيات قرآن و احاديث اهل بيت(عليهم السلام) و با استناد به مهمترين كتابهاى اسلامى، به شرح و تبيين آن پرداخته است:
آنچه در اين رساله مىگذرد، پاسخ به پرسشهايى است كه امروز از طرف گروهى عنوان شده و مىخواهند اذهان را آلوده سازند. اين پنج پرسش عبارتند از: