32باب هفتم / زيارت مطلقه امام حسين و آداب آنها و زيارت حضرت ابوالفضل.
باب هشتم / زيارات مخصوص امام حسين مانند زيارات عاشورا، زارت اربعين، زيارت نيمه شعبان و...
باب نهم / فضيلت و كيفيت زيارت موسى بن جعفر(ع)، امام رضا(ع)، امام جواد(ع).
باب دهم / فضيلت و كيفيت زيارت امام هادى(ع)، امام حسن عسكرى(ع)، و امام زمان(عج).
باب يازدهم / زيارت جامعه و عرايض به پيشگاه ائمه.
باب دوازدهم / آداب زيارت به نيابت و زيارت فرزندان ائمه و اصحاب آنها.
تحليلى از حماسه سياسى تاريخ زيارت عاشورا
محمد رسول دريائى. چاپ اول: كرج، انتشارات جعفرى، 1371، 557 ص. (موضوع: نقد و تفسير زيارتنامه)
اين نوشتار، درباره مفاهيم و موضوعات زيارت عاشورا است كه در آن با استناد به مهمترين كتب تفسيرى (مانند تفسير مجمع البيان، صافى، الميزان و نمونه) و كتب حديثى (مانند بحار الانوار و كافى) و كتب تاريخى (مانند تاريخ يعقوبى، واقدى، ابن خلدون، ممعودى) مفاهيم اين زيارت تبيين شده است:
هدف و انگيزه از تشريع و تحليل زيارت عاشورا، تبيين و توضيح مفاهيم و واژههاى مرقوم در آن زيارت مقدمه است. به گونهاى كه همۀ عاشقان حسين(ع) به سادگى بتوانند با ترجمه كلى و ترجمه لغات و توضيح مختصرى از تحليل تاريخى، قادر به درك و جذب مفاهيم آن بوده و همواره بر مداومت آن تعلق خاطر يافته و ذخيرهاى براى كمال و معنويات اخروى همه شيفتگان راه حسين باشد. (ص 10)
همانطور كه از عنوان كتاب پيداست، اين نقد و شرح زيارت عاشورا، بيشتر گرايش سياسى - تاريخى دارد و تأكيد بر اين جنبههاى زيارت بر ديگر ابعاد آن برترى يافته است. به طورى كه خواننده كتاب، يك دوره تاريخ اسلام را به طور فشرده از صدر اسلام تا زمان شهادت امام حسين(ع) مرور خواهد كرد.
فهرست
مقدمه / ارزش و اهميت زيارت عاشورا، ويژگى در سفارش به زيارت، زيارت عاشورا موجب طول عمر و... خواهد بود، زيارت مخصوصه خصرت ابا عبدالله الحسين، زيارت سيدالشهدا از دور، توجه به ابعاد اين زيارت در زمان صدور آن.
فصل اول / تحليل از زيارت عاشورا، بحثى پيرامون اسلام در زيارت و ادعيه، چرا حسين(ع) فرزند رسول خداست؟ كوثر يا كثرت فرزندان رسول خدا(ص) از طريق حضرت فاطمه(عليها السلام) و...
فصل دوم / موالات نسبت به پيامبر و آل او، عشق و حب آل محمد در قلب شافعى، شيعه پيرو آل نبى، تزريق اخلاق به وسيله تحريك احساسات، عزادارى و...
تفسير زيارت وارث
سيدمرتضى حسينى اصفهانى. چاپ اول: قم، انتشارات فرهنگ قرآن 1380، 224 ص. (موضوع: نقد و تفسير زيارتنامه)