17مهمان «عند الربّ» هستند، به گاهِ حضور در سراى نزول قرآن، با حضور بر اين مائد آسمانى در ضيافت تدبّر و تفكّر نيز، مهمان «كلام الله» باشند.
در همين راستا گروه آيات و روايات معاونت امور روحانيون بعثه مقام معظم رهبرى، با مرورى مدقّقانه در قرآن و استخراج آيات مربوط به حجّ و تفكيك و دستهبندى آن، در جلسه مورخ 1384/6/17با گزينش آياتى كه ارتباط مستقيم با حجّ دارد، تصويب و مقرر نمود تا اثرى تحت عنوان «تفسير آيات حجّ» نگاشته شود.
شيوه اين تفسير
بىترديد تفاسير نگاشته شده بر قرآن، با همه وجوه مشتركى كه با هم دارند، اما از جهاتى نيز از يكديگر ممتازند. براى روشن شدن اين حقيقت لازم است به مقدماتى اشارت شود، كه در مطالب تمهيدى بدان خواهيم پرداخت. ليكن اجمالاً اين نكته را يادآور مىشوم، كه اين تفسير به لحاظ منهج تفسير اجتهادى و بهرهمند از همه منابع مىباشد، به لحاظ اتجاه تفسير اجتماعى و فقهى است، و به لحاظ اسلوب شيوه تفسير موضوعى و سبك تفكيكى مىباشد.
در اين اثر تقريباً همه چهل آيهاى كه ارتباط مستقيم با حجّ داشت، در زير عنوان آيه اول تا آيه بيست و دوم مورد بحث و بررسى قرار گرفته است، و علت كاهش عنوان نيز اين بود كه برخى از آيات كه وحدت محتوايى داشتند، و يا ارتباط غير قابل تفكيك داشتند در يك عنوان قرار گرفت.
در تفسير هر آيه، پس از متن آيه، ابتدا برخى از واژگان در آن معنا شده است. پس از آن اشارهاى به چشمانداز و محتواى كلى آيه شده و در ادامه به شرح و تفسير پرداختهايم. و در پايان هر آيه به برخى از لطايف و اشارات يادآور شدهايم.