44و سقف اين ايوانها و حجرهها نيز با كاشىهاى بسيار زيبا و نفيس اصفهان تزيين شد. 1
ديوار پيرامون صحن هفده متر ارتفاع دارد كه به شكل مستطيل اطراف آن را فراگرفته است.طول ديوار از جنوب به شمال 77 و از شرق به غرب 72 متر است. 2ظاهراً نادرشاه تعميراتى در صحن انجام داده است؛زيرا نام او بر بالاى سر در ورودى ثبت شده است.
اين اقدام او با هزينۀ اهدايى از سوى همسرش،در 1156 ق،مدت چهار سال به طول انجاميد.از آن كاشى كارى اكنون فقط قسمتى از آن در ايوان العلماء باقى مانده است 3چون در 1197 ق على مراد خان زند آن را بازسازى كرد.
در 1323 ق،سنگ ها و كاشىهاى صحن كنده شد و بر سردر ورودى زائران فروريخت و تعدادى از زائران كشته شدند.اين حادثه باعث شد دولت عراق تمام كاشىكارى هاى صحن را از نو احياء و بازسازى كند كه اين كار چهار سال زمان برد.
تا ابتداى دورۀ قاجار در كف صحن قبرهاى زيادى وجود داشت كه برخى از آن ها از سطح زمين بلندتر بود و حركت زائران را با كندى مواجه مىكرد.با تلاش علامه سيد مهدى بحر العلوم راهروهاى زيرزمينى حفر شد و آن قبرها به پايين انتقال يافتند.پس از آن صحن مسطح و سنگ فرش شد.اين كار در 1206 ق و با هزينه يكى از نيكوكاران ايرانى صورت گرفت.در 1315 ق سنگ هاى حياط صحن به دستور سلطان عبد الحميد عثمانى كنده شد و راهروهاى زيرزمينى ترميم و بازسازى گرديد.در اين هنگام قبر تعدادى از پادشاهان نيز كشف شد. 4هم اكنون ضلع شرقى و غربى صحن 84،ضلع شمالى آن 74 و ضلع جنوبى آن 75 متر طول دارد.هريك از ضلعهاى شمالى و شرقى پانزده ايوان و ضلع هاى غربى و جنوبى آن چهارده ايوان دارد.در هر ايوان حجرهاى است كه داخل آن يكى از مشاهير،عالمان و رجال دفن شده است. 5