216
ج- در فرض سؤال، اگر شرايط وجوب حجةالاسلام را داشته باشد، حج او صحيح و از حجةالاسلام كفايت مىكند. و در اين فرض احرام او از تنعيم اشكال ندارد و صحيح است. استنابۀ او از منوب عنه خود در صورتى صحيح و مجزى است كه از طرف او مجاز و وكيل در استنابه باشد. و اگر حج تمتع است نايب بايد در يكى از مواقيت معروفه محرم شود. والاّ صحيح و مجزى نيست.
س 133- شخصى با فيش پدر يا مادرش نيابتاً به حج آمده، و چون از بعضى از اعمال معذور است يا قرائتش صحيح نيست فعلاً متوجه شده كه نيابتش صحيح نيست و حج بر پدر يا مادرش واجب نبوده، فعلاً چه وظيفهاى دارد؟
ج- اگر شرايط استطاعت را دارد مىتواند براى خودش حجةالاسلام بجاآورد، والّا حج مستحبى براى خود بجاآورد و ثواب آن را به پدر يا مادر خود اهدا كند.
س 134- نايبى كه در ماه ذىالقعده يا ذىالحجه وارد مكه شده، قبل از آنكه براى منوب عنه خود محرم به احرام عمرۀ تمتع شود، آيا مىتواند براى خودش عمرۀ مفرده بجا آورد و بعد براى كار ضرورى به مدينه رفته و از آنجا براى منوب عنه خود محرم شود؟
ج- بلى مىتواند براى خود يا براى ديگرى عمرۀ مفرده بجا آورد. ولى پس از آنكه محرم باحرام عمرۀ تمتع براى منوب عنه شد، نمىتواند عمرۀ مفرده ديگرى انجام دهد تا حج منوب عنه را اتمام كند.
س 135- شخصى در مدينۀ منوره، ديگرى را اجير مىكند كه براى پدر وى حج ميقاتى بجا آورد ولى مشخص نكرده است كه از مسجد شجره محرم شود يا ميقاتهاى ديگر، آيا اجير مىتواند از مسجد شجره به نيّت عمرۀ مفرده محرم شود و پس از آن به جحفه يا قرن المنازل برود و براى عمرۀ تمتّع استيجارى محرم شود؟