11سفرنامهها؛همانند«الرحلة الحجازيه»نوشتۀ دانشمند و اديب مصرى محمد لبيب بتنونى و ديگر كتب تحقيقى،از نوشتههاى اين كتاب به كرّات استفاده نموده و از آن به عنوان منبعى قابل اعتماد و موثق ياد كردهاند.
«مرآة الحرمين»شامل دو جلد است كه جلد دوّم آن بيشتر اطلاعاتى مربوط به قبايل و رسوم و عادات مردم اين ديار است و جلد نخستين آن كه شامل اطلاعات دقيق از دو شهر مكه و مدينه و مزارها و بقعهها و مساجد آن است،نظرم را جلب كرد و آن را به فارسى ترجمه كردم.
لازم به يادآورى است كه از برگردان دو فصل كتاب؛يكى«بخش دينى»كه شامل مناسك حج و كيفيت انجام آن است و نيز فصل ديگر كه شامل جغرافياى سرتاسر بلاد عرب مىباشد،به علّت عدم نياز و استفادۀ فارسىزبانان،خوددارى گرديد.بىگمان راهنمايى و همراهى انديشوران از نارسايىهاى اين ترجمه خواهد كاست.
در پايان،لازم است از راهنمايىها و تشويق سرور عزيزم جناب حجة الاسلام و المسلمين آقاى سيد على قاضى عسكر كه در فراهم آمدن اين اثر نقش بسزايى داشتند تشكر كنم و نيز از جناب فاضل گرامى آقاى على ورسهاى كه ويراستارى كتاب را بر عهده داشتند و آقاى سيد صلاح موسوى كه حروفچينى و صفحهبندى آن را در مركز تحقيقات حج انجام دادند، صميمانه سپاسگزارى نمايم.
و ما توفيقى الاّ باللّه العلى العظيم
دكتر هادى انصارى
29 رمضان سال 8/1418 بهمن سال 1376