271
عن مكّة باثنى عشر ميلاً فما زاد من كل جانب و المفرد يقدم الحج ثم يعتمر عمرة مفردة بعد الاحلال و القارن كذلك لكنه يسوق الهدى عند احرامه و شرط المتمتع النية و وقوعه في اشهر الحج و هي شوال و ذوالقعدة و تسع من طواف و. . .]و مصرع دوّم اشاره به واجبات حج است [الفاشاره به احرام، دو واو اشاره به دو وقوف، ن اشاره به نحر و قربانى، ح اشاره به حلق، ط به طواف و ر به دو ركعت نماز طواف، س به سعى، ط به طواف نساء، ر به رمى جمره عقبه، م به مبيت در منى، ر به رمى جمرات سه گانه]البته تفاصيل و جزئيات اين امور يك به يك خواهد آمد.
3-خصوصيات حج تمتع:
الف: به فتواى علامه ره و محقّق و ديگران حج تمتع وظيفۀ كسانى است كه دوازده ميل يعنى چهار فرسخ از مكّه معظمه دور باشند [و هر كس از اين حدّ معين به مكّه نزديكتر باشد وظيفهاش حج قران يا افراد است كه خواهيم گفت]ولى به فتواى مشهور متأخرين از جمله جناب شهيد اول و ثانى در لمعه و شرح آن و حضرت امام ره در تحرير الوسيله معيار چهل و هشت ميل يعنى شانزده فرسخ است و هر كس تا اين حدّ معين دورتر باشد از مكّه وظيفهاش حج تمتع است [البته دلائل دو فتوى و طرز محاسبۀ آندو بايد از كتب مفصله اخذ شود].
ب: در حج تمتع، عمرۀ آن بر اعمال حج مقدّم است و بايد به نيّت عمرۀ تمتع اتيان شود يعنى نيّت آن مضاف به حج است بر خلاف حج قران و افراد.
4-شرائط صحت حج تمتع عبارتند از:
الف: نيّت يعنى از هنگام شروع در احرام عمده قصدش آوردن به حج تمتع باشد پس اگر نيّت آن را نداشت يا نيّت حج ديگر كرد و يا مردّد در نيّت بود صحيح نيست.
ب: مجموع اعمال عمره و حج تمتع بايد در ماههاى حج يعنى شوال و ذو