16به جا آورد. ولى در عمره مفرده طواف نساء و نماز آن واجب است.
مسأله 73 عمره تمتع بايد در ماههاى حج يعنى شوّال و ذو القعده و ذو الحجّه به جا آورده شود، در حالى كه انجام عمره مفرده در همه ايام سال صحيح است.
مسأله 74 ميقات عمره تمتع يكى از مواقيت پنجگانه است كه شرح آن خواهد آمد. در حالى كه ميقات عمره مفرده ادنى الحلّ است، هر چند احرام بستن از يكى از مواقيت پنجگانه نيز جايز است.
حج قِران
كيفيت حج قران مانند حج افراد است با اين تفاوت كه در حج قران بايد در حال احرام قربانى همراه محرِم باشد، بنا بر اين قربانى بر او واجب است.
هم چنين در حج قران، احرام هم با لبيك گفتن محقق مىشود و هم با اشعار يا تقليد. ولى در حج افراد فقط با لبيك گفتن محقق مىشود.
احكام عمومى حج تمتع
در حج تمتع چند امر شرط است:
شرط اول: نيت. يعنى از زمانى كه مىخواهد به احرام عمرۀ تمتع محرم شود، قصد انجام حج تمتع را داشته باشد. در غير اين صورت حج او صحيح نيست.
شرط دوم: مجموع عمره و حج، در ماههاى حج واقع شود.
شرط سوم: حج و عمره، هر دو در يك سال واقع شوند.
شرط چهارم: مجموع عمره و حج براى يك شخص و توسط يك شخص باشد. بنا بر اين اگر فردى دو نفر را اجير كند كه يكى از آن دو از طرف ميّت حج تمتع به جا آورد و ديگرى عمرۀ تمتع، مجزى نيست.
مسأله 75 كسى كه وظيفهاش حج تمتع است نمىتواند بطور اختيارى و عمدى به حج افراد يا قران عدول كند.
مسأله 76 كسى كه وظيفهاش حجّ تمتع است و مىداند كه به علت تنگى وقت نمىتواند عمره را تمام كند و حج را درك نمايد، واجب است از حج تمتع به حج افراد عدول كند و سپس بعد از تمام كردن اعمال حج، عمره مفرده به جا آورد.
قسمت اول اعمال عمره