16به مسائل جديدى كه كمتر به آن توجه شده، مانند بيتوته در خارج منا و ساختوساز در منا، نيز بپردازد و نتيجه آثار قبلى را طرح، و با دستهبندى و جمعبندى آن، به بررسى و نقد بپردازد و مطالب جديد را به آن بيفزايد.
نوشته حاضر، درصدد برآورده كردن اين نياز و بررسى حكم اين امور مستحدثه، براساس مبانى فقه شيعه و نقل منقح اقوال موجود در اين مسائل است تا بتواند در حد بضاعت ناچيز نويسنده، به صورت تمرينى كارگاهى و عملى، قول معتبر را با توجه به ادله شرعى، استخراج كند. توجه به تعدد موضوعات مورد بحث كه بعضاً مستلزم بيان تاريخچهاى از موضوع است، و هدف اين نوشته كه ارائه مباحثى تخصصى و عميق است، مىطلبد كه به پاسخگويى به سؤال اصلى در هر مسئله بسنده كرده و از تطويل كلام و پرداختن به فروع متعدد آن در اين نوشتار پرهيز شود. اينچنين اثرى از طرفى روحانيان كاروان را با منابع حكمى كه در مناسك مراجع نقل شده و تاريخچه موضوع بيشتر آشنا مىكند، و از طرف ديگر با تنقيح و نقد اقوال و استدلالهاى موجود و جمعبندى آن، راه را براى صاحبنظران در ارائه حكم مصاب به واقع هموار مىسازد.
براى تبيين حكم فقهى امور مستحدثه منا، ابتدا به حكم اولى اين امور و اقوال و ادله مربوط به آن، و سپس به حكم ثانوى آن در فرض امكاننداشتن يا حرجى و سخت بودن انجام آن در منا، پرداخته شد.
بر اين اساس، علاوه بر بخش اول كه به كليات و مفاهيم پرداخته، به ترتيب انجام مناسك منا، براى هر مسئله، بخش جداگانهاى اختصاص داده شد و با توجه به تناسب بيتوته در منا و ساختمان سازى در منا، اين دو فرع فقهى، در دو بخش جداگانه قرار داده شد.
نتيجۀ اين تنظيم، كتابى در شش بخش است كه علاوه بر مفاهيم و كليات در ابتداى كتاب، در بخش دوم به بررسى موضوعشناسى رمى جمرات و بحث در چيستى