35 اينگونه نذرها را باطل جلوه دهد به فكر چاره افتاده و مدعى شده است كه گاهى اينگونه مسائل براى مسيحىها، هندوها و بتپرستان نيز رخ مىدهد و خداوند نه براى درستى كارشان، بلكه براى فرو بردن آنها در فتنه، دعاىشان را مستجاب مىكند.
گفتنى است، هرچند براى اثبات صحت نذر، نمىتوان به برآوردهشدن آن استدلال كرد، ولى مىتواند تأييد خوبى براى توجه الهى به آن باشد؛ يعنى اينگونه حوادث، مىتواند مؤيد خوبى براى كسانى باشد كه راه حق را شناختهاند و در مسير حق گام برمىدارند؛ همچنانكه خوابها چنيناند.
اما حكمت اينكه خداوند متعال گاهى دعاى غيرمسلمانان را مىپذيرد، لزوماً مسئله استدراج و فتنه نيست، بلكه چه بسا ميان آنان، افرادى ناتوان از شناخت اسلام هستند كه لطف الهى اقتضا مىكند آنها را به طرف خويش بخواند و چه بسا در اثر همين عنايات، كمكم به حقايق اسلام نزديك شوند يا دستكم با تقويت حس خداجويى در آنها، دين و معنويت در جامعهشان ترويج گردد و از رشد مادىگرى در عقيده و عملشان جلوگيرى كنند. در افعال خداوند حكمتهاى فراوان و پيچيدهاى است كه منحصر در استدراج نيست.
د) رابطه كمك خواستن از غير خداوند و شرك
نويسنده مىگويد كه دعا و يارىخواستن، عبادت است و عبادت بايد فقط براى خداوند باشد و آيه مباركه وَ أَنَّ الْمَسٰاجِدَ لِلّٰهِ فَلاٰ تَدْعُوا مَعَ اللّٰهِ أَحَداً (جن: 18) را شاهد آورده است.