19بحث كلامى، نقد تنها يك دليل از ادله شيعه بر عصمت امامان است.
اين روش در تبيين و تفسير آيات، روش كاملى نيست؛ زيرا در تبيين و تفسير آيات افزون بر گفتار اهل لغت و سياق آيات، بايد به دو امر ديگر نيز توجه كرد و از نقش مؤثر آنها در روشنشدن معناى آيات غافل نشد؛ يكى سبب نزول آيات است و ديگرى سخنان مبارك پيامبر اكرم (ص) .
سبب نزول آيات، از امورى است كه به فهم معانى آيات كمك زيادى مىكند و مفسران در تفسير و تبيين آيات از آن بهره مىجويند. طه دليمى به سبب نزول آيه تطهير و سبب نزول آياتى كه آيه تطهير در آن واقع شده است، توجهى نكرده است. سبب نزول آيه تطهير، جريان كساء است كه حديث معروف كساء آن را بيان مىكند. محدثان و مفسران در تفاسير خود با سندهاى مختلف اين حديث را در ذيل آيه نقل كردهاند. 1 «طبرى» در «جامعالبيان» 2 و «سيوطى» در «الدرالمنثور» 3 هر كدام با بيش از ده روايت اين واقعه را سبب نزول آيه دانستهاند. دليمى اين حديث را فقط شبههاى مىداند كه شيعه براى عقيده خود به آن تمسك كرده است. او بدون توجه به سبب نزول آيه، به تفسير آيه پرداخته است.
همچنين سخنان پيامبر اكرم (ص) از امورى است كه در تبيين معانى آيات، نقش مهمى را ايفا مىكند. قرآن كريم يكى از اهداف فرستادن وحى را روشنساختن موارد اختلاف بين مؤمنان معرفى مىكند.