16زندگى خود دچار لغزش و گناه شدهاند، نمىتوانند به مقام امامت برسند. در نتيجه كسانى كه به اين مقام رسيدهاند، اهل گناه نبوده و معصوماند.
2. آيه تطهير
« إِنَّمٰا يُرِيدُ اللّٰهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً » ؛ «خداوند فقط مىخواهد پليدى (گناه) را از شما اهلبيت دور كند و كاملاً شما را پاك سازد». (احزاب: 33)
چگونگى دلالت اين آيه بر عصمت امامان بهطور مشروح در بخش دوم بيان خواهد شد.
3. آيه اطاعت از اولوا الامر
« يٰا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللّٰهَ وَ أَطِيعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ » ؛ «اى كسانى كه ايمان آوردهايد! اطاعت كنيد خدا را و اطاعت كنيد پيامبر [خدا] و پيشوايان [معصوم] خود را». (نساء: 59)
خداوند سبحان در اين آيه، كنار دعوت به اطاعت از خود و رسولش، به پيروى از اولواالامر نيز دعوت كرده است. اين دعوت به صورت مطلق است و به چيزى مقيد نشده است و نشان مىدهد كه اولواالامر معصوماند. وگرنه لازم مىآيد خداوند به اطاعت از كفر و معصيت دعوت كند؛ درحالىكه خداوند كفر را بر بندگان خود نمىپسندد. توضيح آنكه هرگاه به اطاعت مطلق از كسى فرمان داده شود، معنايش اين است كه بايد در همه زمانها و حالتها از او فرمان برد. حتى در حالتى كه فرد كافر يا فاسق باشد. همچنين اگر در حالتى كه عادل است گناه كوچكى كند، بايد براى پيروى از او، آن گناه را انجام داد! درحالىكه خداوند پاك و منزه است از