19غرض اين باشد كه بارى در حمام نخورند كه با حرمت خوردن ضرر نيز دارد از براى بدن و هر چند كمتر خورند بهتر است و اللّٰه تعالى يعلم.
[خواندن قرآن در حمام]
(و لا باس بقراءة القرآن فى الحمّام ما لم ترد به الصّوت اذا كان عليك مئزر)
و باكى نيست در خواندن قرآن در حمام ما دام كه غرضش صدا نباشد هر گاه لنگ داشته باشى چون غالب اوقات برهنه مىبودهاند و لنگ نمىبستهاند بنا بر اين نهى از خواندن قرآن نظر به ايشان واقع شده است كه به سبب خواندن مردمان متوجه ايشان مىشدهاند و نظر به عورت ايشان مىكردهاند.
و هم چنين جمعى كه خوش آوازند همين كه داخل حمام مىشوند ايشان را ميل به غنا و سرود مىشده است و الحال نيز چنين است چنانكه مشهور است كه حمام ساز بزرگ است و قرآن مىخواندهاند بعنوان دو بيتى و سرود منع واقع شده است و هر گاه اين دو وجه نباشد خواندن قرآن در حمام خوبست چنانكه در حديث صحيح از على بن يقطين و حديث صحيح از محمد بن اسماعيل بن بزيع وارد است كه از حضرت امام موسى كاظم و حضرت امام رضا صلوات اللّٰه عليهما سؤال كردند كه شخصى كه در حمام قرآن بخواند يا جماع كند چونست فرمودند كه باكى نيست.
و در حديث حسن كالصحيح از حلبى منقولست كه حضرت امام جعفر صادق صلوات اللّٰه عليه فرمودند كه باكى نيست كه شخصى در حمام قرآن بخواند هر گاه غرضش رضاى الهى باشد و غرضش اين نباشد كه ببيند خوش مىخواند.
و در حديث موثق كالصحيح از ابو بصير منقول است كه از آن حضرت سؤال كردم از خواندن قرآن در حمام حضرت فرمودند كه اگر لنگ بسته باشى اگر خواهى كل قرآن را بخوان و عبارت متن عبارت فقه رضوى است.