11
*ج در مكه مكرمه
1. تنظيم برنامه و زمان انجام مناسك بانوان و پيشبينى نيازها با توجه به شناختى كه در طول سفر پيش آمده است.
2. نماز طواف واجب را در منتهىاليه صفوف طوافكنندگان و حتىالمقدور پشت سر آقايان انجام دهند و از ايستادن جلوى آقايان و يادر صفوف طواف كنندگان پرهيز كنند. نماز طواف مستحبى را همه جا مىشود خواند، اختصاص به محل خاصى ندارد.
3. كسانى كه نماز طواف را بين صفوف طوافكنندگان مىخوانند، ضمن آنكه در كنار خانه خدا سد معبر مىكنند و يا سبب به هم خوردن طواف حاجيان مىشوند، در معرض ديد و تنه خوردن مرد نامحرم و عدم حضور قلب و آرامش بدن و وهن به مذهب نيز قرار مىگيرند.
4. در مكه مكرمه، سرزمين وحى و توحيد، از فداكاريهاى حضرت خديجه سلام الله عليها، حضرت هاجر و سميّه و جايگاه آنان در نزد خداى بزرگ و پيامبر گرامى اسلام سخن گفته شود.
5. بعضى از بانوان در تهيه سوغاتهاى مورد نظر خويش با همراهان ناهماهنگى دارند و با تحت فشار قراردادن همراهان موجبات تلخى اين سفر را فراهم مىكنند. يادآورى اين نكته لازم است كه تهيه سوغات آن هم در شأن و امور معنوى امرى مستحب است ولى برخوردها به ويژه پس از اعمال حج مىتواند آثار معنوى حج را تباه كند.
6. توجيه بانوان به راهكارهاى حفظ نورانيت حج و سعى در خودسازى، تا ضمن حفظ دستاوردهاى اين سفر الىالله، زمينههاى علاقهمندى و فرهنگى براى ديگران فراهم گردد.
7. در صورت امكان، جهت بانوان زائر شهرستانى پس از سفر جلسه گردهمايى توسط مبلّغه تشكيل گردد و در حفظ و نگهدارى نورانيت حج كوشش شود.
8. بعضى از بانوان بدحجاب را مىتوان با واگذارى مسئوليتى به