٨مىتواند سرمشق خوبى براى كسانى درآيد كه آرزوى زيارت خانۀ خدا را در دل و جان خويش مىپرورند. بسا در برخوردهاى متناسب و خداپسندانۀ حاجيان ابراهيمى، كسانى به حج مىگرايند كه بر اثر ذهنيتِ نادرست يا تبليغات ناصواب، نسبت به تكليف بزرگِ دينى - سياسى حج ابراهيمى بىاعتنايى مىورزند.
كتابى كه پيش روى شما شيفتگانِ زيارت كعبه و ديدار معبود يكتاست، گامى كوچك در جهت آشنايى يك سفر كردۀ حج، با وظيفههاى فردى و اجتماعى است كه اسلام بر دوش زائران خانۀ خدا نهاده است. كوشيدهام كه روشنگرىهاى دينى و اخلاقى، با زبان ساده و لحن صميمانه ارائه شود؛ يعنى نخواستهام كه با طرح دشوار و پيچيدۀ مسائل دين كه تفكر و تأمل مىطلبد، خواننده را در تنگناى ذهنى گرفتار سازم.
شايد برخى، ساده نگارى و آسانيابى مفاهيم اين كتاب را كاستى آن شمارند؛ آيا كتابى كه همراه يك زائر است و تنها در فرصتهاى كوتاهى آن را مىخواند، مىتوان دشوارى را بر ذهن او تحميل كرد؟ از طرفى، عنوان كتاب پيشرو كه «صميمانه با زائر خانه خداست»، كوتاهى، روانى و سادگى در نوشتن را مىطلبد، نه آنچه از يك كتابِ مرتبط با فلسفه و آثار حج، انتظارش مىرود. در حقيقت، مىتوان چنين گفت كه اين كتاب، سفرنامهاى است كه زبانِ حال و قالِ خوانندۀ ارجمند آن است.