27و قلعۀ محكم دارد منزل قرار داده تا غروب پنجشنبه دوازدهم در آنجا توقف داشتم. از باغ پسر ميرزا زينالعابدين تا سليمانيه موافق معمول پستخانه، سه فرسخ است و در خارج قلعه نيز كاروانسرا و چند باغ است كه به فراشآباد معروف است. نوّاب مستطاب والا حاجى معتمدالدوله - دام اقباله - در كتاب هدايةالسبيل و كفايةالدليل تفصيل بانى و تاريخ بناى عمارت سليمانيه را مشروحاً مرقوم داشتهاند. 1 اسامى اشكال اجداد و اخوان شاه شهيد و اولاد و امجاد خاقان مغفور - طاب ثراه - را كه در تالار دو روى شمالى و جنوبى مُرتسم است مُفصّلاً نگاشتهاند. نام كسى كه از خامهشان افتاده رضا قلىخان قاجار است كه در صفحۀ رو به مغرب در طبقۀ اعلى در ابتداى طرف يمين، برقرار است.
غروب پنجشنبۀ دوازدهم رمضان از سليمانيه روانه نيكىامام شدم. مسافت چهار فرسنگ بود و از روى پلى كه قديماً بر زبر رود كرج بنا نهادهاند گذشتم. منبع اين رودخانه جبال ارنكه است. مهمانخانۀ حصارك نيز كه در نزديكى قريۀ كمالآباد خالصه و حسينآباد ملكى جناب امام جمعه طهران است در اين راه است. براى عشا در آنجا پياده شدم. الحق مهمانخانه خوبى است. اصطبل و بهاربند و اطاقهاى مرغوبى با ميز و صندلى و ساير اسباب دارد كه براى عابرين به هيچ وجه معطّلى حاصل نمىشود. چاى و غليان و غذا از هر قسم حاضر و آماده مىكنند و در برابر اطاقها نيز ايوان و باغچه است كه سبز و خرم و آب رودخانه در اطراف آن سارى و جارى است. لاجرم هفت ساعت از شب رفته به نيكىامام رسيديم. اين مهمانخانه از تمام مهمانخانههاى راه قزوين بزرگتر و بهتر است.
سراى وسيعى بنا كردهاند كه اطراف آن حجرات و اطاقها دارد و در برابر اطاقها ايوان است و در وسطش سكويى بر بالاى آبگير ساختهاند كه در اطراف آن باغچهها است كه اقسام گُلها و رياحين در آن كاشتهاند و در نهايت تنقيح نگاه داشته و ابداً اسب و ساير حيوانات داخل آنجا نمىشود. مسكن دواب را در خارج مهمانخانه بنا نموده و در سردر عمارت هم بالاخانهها و مهتابىها ساختهاند كه جاى محترمين است و در نهايت صفا. و در برابر بالاخانهها حوض مُدور و باغ وسيع مشجّر انداختهاند كه بسيار باصفا و رونق. و اين سراچه نمونه از قصر خُرنق است. بالجمله امامزاده نيكى امام در سمت يسار اين سراست.