78 امامت ائمه هدى(عليهم السلام) از كجا شروع شده است؟ ائمه هدى(عليهم السلام) وارث انبيا هستند، اهميت وارث در زيارت ائمه هدى(عليهم السلام)، ائمه هدى(عليهم السلام) در مقام سيادت، ائمه هدى(عليهم السلام) مورد تأييد روح القدس قرار دارند.
فصل دوم / زيارت: حرم ائمه هدى(عليهم السلام) مركز ذكر الهى است، پناهندگى زائر به وسيله زيارت قبور ائمه هدى(عليهم السلام)، ايمان زائر متوجه بر دوازده امام است، متابعت و همكارى با ائمه هدى(عليهم السلام) در تمام مراحل، دعاى زائر در پيوستگى و ارتباط با ائمه هدى، زائر تقاضاى تثبيت ايمان خود كرده است، در معناى شفاعت، حقيقت شفاعت.
موسوعة زيارات المعصومين
مؤسسه امام الهادى، جمعى از پژوهشگران. چاپ دوم: قم، انتشارات پيام امام هادى(ع)، 1384، هفت جلد، 3085 ص. (موضوع: زيارتنامهها، آداب و رسوم زيارت، كتابشناسى زيارت)
اين كتاب، دايرة المعارفى از زيارات معصومين(عليهم السلام) است كه بر اساس مهمترين منابع زيارتى شيعه استخراج و در قالب اين مؤسوعه تنظيم و تدوين شده است. بنابراين مىتوان گفت كه مهمترين امتياز اين كتاب به غير از جامع بودن آن، مستند بودن تمامى زيارات آن است.
نصوص زيارات و غير آن، از منابع روايى و كتابهاى خطى و چاپى استخراج گرديده و اختلاف نسخهها نيز در پاورقى يادآورى شده است. درباره شخصيتها و رجال نام برده در كتاب، زندگىنامه كوتاهى در پاورقى ذكر شده است.
اين كتاب با زيارات رسول الله(ص) و بيان فضائل شهر مدينه و ثواب زيارت حضرت آغاز مىشود و تا زيارات حضرت حجّت(عج) و بيان فضل سامراء و سرداب مقدس ادامه مىيابد.
فصل پايانى نيز به زيارات جامعه اختصاص دارد. نحوه ارائه مطالب و زيارات هر كدام از معصومين(عليهم السلام) در قالب هشت باب به شرح زير آمده است:
باب اول: زندگينامه مختصرى از هر معصوم.
باب دوم: فضيلت قبر و تربت هر معصوم.
باب سوم: فضيلت زيارت هر معصوم.
باب چهارم: اوقات مستحب براى زيارت هر معصوم.
باب پنجم: آداب زيارت هر معصوم.
باب ششم: كيفيت زيارت هر معصوم.
باب هفتم: آداب بعد از زيارت هر معصوم.
باب هشتم: كيفيت وداع با معصوم.
مقدمه اين كتاب، را كه در 500 صفحه، دربارۀ مفهوم، اهداف و آداب زيارت نوشته شده، مىتواند به عنوان كتابى مستقل، درباره فلسفۀ زيارت و دعا و توسل از ديدگاه اهل بيت(عليهم السلام) منتشر شود.
در اين مقدمه، با استناد به آيات الهى و احاديث اهل بيت(عليهم السلام)، مفاهيم مورد نظر به دقت بررسى شده و جايگاه والاى آنها در فرهنگ اسلامى تبيين و تشريح شده است.