21دوم كتاب «مرآة البلدان» مسطور شد سانحۀ هايله رو داد و «اعتماد السلطنه» تنبيه آن طايفۀ مطروده را در پيشگاه اقدس متعهد شده، قريب هشتاد نفر از آن سلسلۀ خبيثه را به حكم دين و دولت به سزاى خود رسانيد.
در سنۀ هزار و دويست و هفتاد و پنج از حاجب الدولگى معزول گشت. 1 دليل عزل وى وجود اختلاف حساب در محاسبات اعلام شده است.
«حاج على خان» پس از عزل، نزديك به يك سال مغضوب و در «گلپايگان» تبعيد بود تا در ذى حجۀ همان سال در سلام روز «عيد اضحى» به وساطت «مهد عليا» مورد عفو واقع و ملقب به «ضياء الملك» شده به جاى «خانلر ميرزا احتشام الدوله» به حكومت «خوزستان» منصوب گرديد و در سال 1276ق حكومت «لرستان» نيز ضميمۀ حكومت «خوزستان» شده، به عهدۀ وى محول شد.
نامبرده تا اواخر سال 1277 ه . ق. حاكم هر دو محل بود و در اين تاريخ به علت كسالت، به «تهران» آمد و در سلك وزراى دربار و اجزاى دار الشوراى دولتى داخل و بعد در سال 1278 ق. «وزير عدليه» شد و در سال 1279 ق. ملقب به «اعتماد السلطنه» شده و به جاى او «فرهاد ميرزا نايب الاياله» كه در اوايل سال 1278 ق. ملقب به «معتمدالدوله» شده بود به حكومت «لرستان» و «خوزستان» تعيين گرديد.
«اعتماد السلطنه» تا اواخر سال 1281 ق. وزير دادگسترى بود، تا در اين سال از وزارت معزول و به جاى او «ميرزا مصطفى خان افشار بهاء الملك» انتخاب گرديد. در سال 1282 ق.
به جاى حاج «ميرزا محمد خان مجدالملك سينگى» به وزارت وظائف و اوقاف منصوب شد و در تشكيلاتى كه «ناصر الدين شاه» به فكر و ارادۀ شخصى خود در سال 1283 ق. براى امور مملكتى داد، علاوه بر وزارت وظايف و اوقاف، ادارۀ امور حكومتى «همدان» را نيز به عهدۀ «حاج على خان اعتماد السلطنه» محول و واگذار نمود.
در اين دوره علاوه بر وزارت وظايف، حكومت «شاهرود» و «بسطام» و «دامغان» و «قزوين» نيز زير نظر او قرار گرفت. 2