35خود اعتنا نكند. و در غير اين صورت بايد تحصيل طهارت نموده و طواف را از سر بگيرد.
مسأله 190 اگر كسى بعد از تمام شدن طواف شك كند كه طهارت داشته يا خير، به شك خود اعتنا نكند، ولى براى اعمال پس از آن كه نياز به طهارت دارد بايد طهارت تحصيل كند.
شرط سوم پاك بودن بدن و لباس از نجاست
مسأله 191 خونى كه در نماز عفو شده، در طواف معفوّ نيست و بايد از آن اجتناب شود. ولى طهارت در چيزهايى از قبيل جوراب، عرقچين، دستمال و انگشتر شرط نيست.
مسأله 192 احوط آن است كه چيز نجس در حال طواف همراه انسان نباشد، هر چند اظهر در غير لباس جواز آن است، به خصوص اگر به چيزى غير از خون نجس شده باشد.
مسأله 193 اگر در بين طواف نجاستى به بدن يا لباس او عارض شود، در صورتى كه مىتواند بدون رها كردن طواف در همان مكان لباسش را عوض كند، واجب است آن را انجام دهد و طواف او صحيح است. و اگر بدون رها كردن طواف تطهير ممكن نيست بايد طواف را رها كند و جامه يا بدن را تطهير كرده و فوراً برگردد و طواف را از همان جا تمام كند و طواف او صحيح است. و كسى هم كه در حال طواف يقين پيدا كند كه بدن يا لباس او نجس بوده، همين حكم را دارد.
مسأله 194 اگر كسى نجاست بدن يا لباسش را فراموش كند و بعد از طواف يا در اثناى آن يادش بيايد، بنا بر احتياط واجب بايد طواف را بعد از تطهير دوباره به جا آورد.
شرط چهارم ختنه
ختنه بودن شرط صحت طواف مردان است نه زنان. بنا بر اين طواف مردى كه ختنه نشده باطل است چه بالغ باشد و چه غير بالغ.
شرط پنجم پوشانيدن عورت
مسأله 195 بنا بر احتياط واجب ستر عورت در طواف شرط است.
مسأله 196 اگر زن هنگام طواف مقدارى از موهاى سر يا جاهاى ديگر بدن خود را كه بايد پوشيده باشد، نپوشاند، طواف او صحيح است اگر چه مرتكب كار حرامى شده است.
شرط ششم موالات
مسأله 197 بنا بر احتياط واجب موالات عرفى بين اجزاى طواف شرط است، يعنى بين دورهاى طواف آن مقدار فاصله