1189. الصفوة: در اين كتاب، مسئله امامت و خلافتِ برگزيدگان واقعى حق، يعنى ائمه(عليهم السلام)، بحث و بررسى شده است. ايشان در اين كتاب، مسئله امامت را به شيوه استدلالى، با كمك قرآن، بحث و بررسى نموده است. او در اين كتاب، با الهام و استمداد از قرآن و استناد به بيش از 150 آيه، مسئله مهم امامت و حقانيت ائمه(عليهم السلام) را بررسى و اثبات كرده است.
همسر و تعداد فرزندان زيد: زيد در طول زندگى خود، سه زن و سه كنيز داشت. نخستين همسرى كه وى انتخاب كرد، «ريطه»، دختر ابوهاشم عبدالله بن محمد حنفيه بود. اين زن از بانوان باشخصيت و مشهور بنىهاشم بود. 1
بنابه گفته طبرى، زيد در اواخر عمرش، دو زن ديگر در شهر كوفه اختيار نمود كه اولى، دختر يعقوب بن عبدالله سلمى و دومى، دختر عبدالله بن ابىالقيس ازدى بوده است و علتش نيز آن بود كه اين دو زن، از خاندان شيعه و طرفداران اهلبيت(عليهم السلام) بودند. (تصوير شماره 54-55)
از اسامى سه كنيزى كه در نكاح وى بودند و از آنان فرزند داشت، آگاهى دقيقى در دست نيست. اما علماى انساب سه تن از فرزندان زيد را از اين سه كنيز دانستهاند. ازاينرو در شمار فرزندان وى، نوشتهاند كه زيد را چهار فرزند پسر بود كه عبارتاند از:
1. يحيى الشهيد؛
2. حسين ذوالدمعة، مكنى به ابوعبدالله؛
3. محمد، مكنى به ابوعبدالله؛
4. عيسى مؤتم الاشبال، مكنا به ابويحيى كه مادران سه نفر اخير، كنيز بودهاند.
243. آستان قاسم بن موسى(ع)
قاسم، فرزند ديگر امام موسى كاظم(ع)، از نظر ايمان، علم، تقوا و صلاحيت، داراى مقام بسيار بلندى بوده است. وى بعد از امام رضا(ع)، از جمله فرزندان مورد توجه و