11معنى آخرى كه شما گفتيد معتقد باشد ما هم او را اهل بدعت و آتش مىدانيم و از او بيزاريم و لعنتش مىكنيم، ولى مطلبى كه هست اين است كه صاحب كتاب ارشاد - اعلى الله مقامه - در چندين جاى كتاب خود آشكارا فرموده است مراد من اين نيست، زيرا كفر و بدعت است، ولعنت كرده است به هر كس چنين گويد و معتقد باشد و به جميع بزرگان و مقدسات دين قسم خورده و خدا و رسول و ائمه و فرشتگان را بر قلب خود شاهد و گواه گرفته است و صاحب كلام مراد و مقصود خود را بهتر از ديگران مىداند و ضرورت هم حكم مىكند كه حكم بر ظاهر و اقرار زبانى شخص است نسبت به مراد و مقصود خود و خداوند مىفرمايد: «وَ لا تَقُولُوا لِمَنْ أَلْقى إِلَيْكُمُ السَّلامَ لَسْتَ مُؤْمِنا»، و استاد بزرگوار ما فرياد مىكند: ما قال آل محمد قلنا و ما دان آل محمد دنا. يعنى گفته ما گفته آل محمد است و دين ما دين ايشان است. پيغمبر(ص) هم به اقرار ظاهرى منافقين به ظاهر اسلام، با آنها رفتار مىفرمود، با آن كه باطن آنها را مىدانست و بسيار مىكوشيد كافرى مسلمان شود، ولى شما بر عكس آن بزرگوار سعى داريد مسلمانى را كافر كنيد، در حالى كه پدر و مادرش مسلمان بودهاند و در اسلام به دنيا آمدهاند و در پنج وقت نماز به شهادتين اقرار كرده است و خودش هم مىگويد من مسلمانم. شما مىگوييد باطنت بر خلاف ظاهر است؛ و اين حكمى است بر خلاف ضرورت مذهب و دين و تمام اديان.
اما آن سه معناى اولى ركن رابع كه گفتيد واضح است و به نوشتن و گفتن احتياج ندارد. مىگويم: آيا انسان به توضيح واضحات كافر مىشود و ما واضحتر از توحيد و نبوت و امامت نداريم و حال آن كه جميع علماى گذشته و متأخر در باره آنها كتابها نوشته و مىنويسند و خود شما هم در باره اجتهاد و تقليد كتاب مىنويسيد و در رسالههاى خود مىنويسيد از جمله نجاسات بول و غائط و منى است با اين كه براى هر مسلمانى واضحترين واضحات است.
صاحبخانه و همراهانش اصرار داشتند بايد از مصنف كتاب ارشاد بيزارى جويى و گرنه به كافر بودن تو حكم مىكنيم و به آزارت مىپردازيم. اين مجلس تا عصر طول