109نموده، شش قطعۀ آن را در بالاى ديوار سمت راست و چپ درب ورودى محوطه حرم حضرت حمزه و قطعه ديگر را در سمت قبور شهدا در احد نصب نمودهاند و اين كه مىبينيم قطعات اين ضريح پس از گذشت هفتاد سال تحت تأثير شرايط جوى قرار نگرفته و هواى مرطوب و متغير مدينه كوچكترين تغييرى در آن به وجود نياورده است، دليلى است بر اصالت و خالص بودن فولاد اين شبكه.
مشاهدات يك جهانگرد از ويرانى بقيع
به طورى كه در صفحات گذشته ملاحظه فرموديد حرم ائمۀ بقيع عليهم السلام از دو جنبۀ معنوى و ظاهرى و از نظر روحانى و شكوه و جلوۀ ساختمانى، در طول تاريخ و از دوران رسول خدا تا به امروز، قلوب مسلمانان و زائران و توجه نويسندگان و مورّخان را به خود جلب نموده است.
زيرا اينجا بزرگترين جايگاه عبادت و پرستش خداوند متعال و از بارزترين بقاع و بيوت رفيعى است كه: أَذِنَ اللّٰهُ أَنْ تُرْفَعَ وَ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ .
اينخانه مهبط ملائكه وفرشتگان ومحل نزول رحمتالهى و بركات آسمانى است.
اينجا محل ابتهال به خداوند متعال و درخواست حاجات از قاضى الحاجات است.
اينجا محل قبول دعاها به بركت دفن پيكر چهار تن از معصومان و از اوصياى رسول خدا و فرزندان امير مؤمنان و فاطمه زهرا عليها السلام است.
از اين رو است كه رسول خدا صلى الله عليه و آله براى بيان عظمت و اهميت اين جايگاه، به هنگام دعا بر اهل بقيع در كنار اين حرم كه آن روز به عنوان خانۀ عقيل مطرح بود توقف و از خداوند طلب رحمت و مغفرت مىنمود.
پس از آن حضرت و با دفن شدن پيكر پاك اين امامان توجه مسلمانان بدين نقطه جلب گرديد و هر زائرى پس از زيارت قبر و مسجد رسول اللّٰه، در اين حرم و در كناراين قبور شريف قرار مىگرفت و در اين حرم در تمام ساعات روز، به روى زائران و ارادتمندان اين امامان باز بوده است.
و اما از نظر شكوه و جلوۀ ظاهرى، اين حرم شريف با گنبد و بارگاه كهن و سر به فلك