120مىتواند شبها رمى جمره نمايد و يا در روز سيزدهم قضاى هر سه روز را به جا آورد آيا مىتواند از طرف كسى نايب شود؟ و در صورت امكان آيا همه صور مذكوره يكسانند و يا آنكه فرق دارند؟
جواب: نيابت او صحيح است و بايد شبها به جاى روز رمى كند.
سؤال 394- آيا زن به نيابت از ديگرى مىتواند نماز طواف بخواند؟
جواب: مانعى ندارد.
سؤال 395- كسى كه نماز او چندان كامل نيست اگر براى خود يا به نيابت از كسى به حج برود آيا در انجام نماز طواف مى تواند ديگرى را نايب كند؟
جواب: در مورد حجّ خودش بايد به اندازهاى كه توانايى دارد انجام دهد و كوشش كند تا آن جا كه مىتواند قرائت نماز را اصلاح كند ولى اگر قرائتش صحيح نيست نايب شدن او براى ديگران مشكل است.
سؤال 396- اگر شخصى قبل از درست شدن خدمهگرى به نيابت از كسى به انجام حج پذيرفته شده باشد و بعداً مسأله خدمهگرى درست شود حج را براى چه كسى انجام دهد؟ همچنين كسى كه مستطيع نيست ولى به عنوان كمك كار كسى به حج مىرود؟
جواب: كسى كه قبلا اجير براى نيابت از كسى شده چنانچه بعداً مسأله خدمهگرى او درست شود بايد حج را فقط به قصد نيابت انجام دهد ولى اگر اجير نشده در حكم مستطيع است و حج او حجّ واجب محسوب مىشود.
سؤال 397- فقها مى گويند كسى كه چندين سال بعد از استطاعت يا در اوّلين سال استطاعت به مكّه مشرف شده و بعد از دخول در محدوده حرم فوت شده نيابت براى او لازم نيست. حال اگر بعد از تمام كردن عمره تمتّع از دنيا برود هم نيابت لازم نيست؟
جواب: در صورتى كه بعد از دخول در حرم با احرام فوت شده باشد يا بعد از