21 بهطورى كه انتشار افكار باطل او در دمشق و اطراف آن، غوغايى به پا كرد و باعث شد كه بسيارى از علماى اهل سنت در برابر او موضعگيرى و حتى او را تكفير كنند.
بسيارى ديگر از بزرگان اهل سنت بر رد او كتابهاى قطورى نوشتند؛ تقىالدين سبكى دو كتاب به نامهاى «شفاء السقام فى زيارة خير الأنام» و «الدرّة المضية فى الردّ على ابنتيميه» نوشت. همچنين افرادى مانند ابنحجر عسقلانى (م852)، ابنشاكر كتبى (ت764)، ابنحجر هيثمى (م973)، ملاّقارى حنفى (1016)، شيخ محمود كوثرى مصرى (م1371)، يوسف بن اسماعيل بن يوسف نبهانى (م1265) حصنى دمشقى (م829) در برابر ابنتيميه و عقايدش شديداً از خود واكنش نشان دادهاند كه در ذيل به نمونههايى از اين موضعگيرىها اشاره خواهيم كرد:
1. ابنحجر هيثمى كه از بزرگترين دانشمندان اهل سنت و حافظ علىالاطلاق است، درباره ابنتيميه مىگويد:
خدا او را خوار و گمراه و كور و كر كرده است و پيشوايان اهل سنت و معاصران وى از شافعىها و مالكىها و حنفىها، بر فساد افكار و اقوال او تصريح دارند و اعتراض وى حتى عمر بن خطاب و على بن ابىطالب(ع) را نيز در بر گرفته است... سخنان ابنتيميه فاقد ارزش بوده و او فردى بدعتگذار، گمراه، گمراهگر و غير معتدل است، خداوند با او به عدالت خود رفتار نمايد و ما را از شر عقيده و راه و رسم وى حفظ كند. 1