32رو به تيرگى نهاد. 1در 1967م پس از جنگ با اسرائيل،قسمتى از خاك سوريه-از جمله ارتفاعات جولان و بخشى از قنيطره-اشغال شد.سر انجام در 1970م ژنرال حافظ اسد با كودتايى قدرت را به دست گرفت و به رياست جمهورى مادام العمر برگزيده شد.
در 1973م سوريه بار ديگر در جنگ اعراب و اسرائيل شركت كرد و خسارات زيادى بر اسرائيل وارد آورد. 2در 1976م سوريه به سبب خيانت سادات به اعراب و انعقاد پيمان كمپ ديويد،روابط خود را با مصر قطع كرد و با شركت چند كشور مترقى عربى«جبهۀ پايدارى»را بنيان نهاد.در 1359ش،پس از بهقدرت رسيدن صدام حسين در عراق و جنگ آن كشور با ايران،روابط سوريه با عراق نيز كاملاً قطع شد.از آن هنگام،سوريه متّحد استراتژيك جمهورى اسلامى ايران گرديد كه اين اتحاد و اتفاق همچنان ادامه دارد.
در 1982م.سوريه بهدنبال هجوم صهيونيستها به جنوب لبنان،تا حدّى درگير نبرد لبنان بود. 3از آن هنگام،سوريه و لبنان در كنار يكديگر،در برابر اسرائيل به عنوان دو متّحد قدرتمند به پايدارى و مقاومت پرداختند.نيروهاى نظامى سوريه در مناطق غربى و جنوبى لبنان از اين كشور در برابر تهاجم اسرائيل ايستاد و در مقاومت مردم مسلمان و حزب اللّٰه لبنان در برابر اشغال جنوب و تسليح و حمايت مادى و معنوى از آنان سهم مؤثرى ايفا كردند تا ناچار نيروهاى اسرائيل خاك لبنان را ترك كردند.حافظ اسد رييس جمهور سوريه،تمامى تلاشهاى خود را مصروف تحقّق اين هدف ساخت.سرانجام وى پس از بيش از 30 سال رياست جمهورى،دار فانى را وداع گفت.
در 1994م كه 24 سال از رياست جمهورى حافظ اسد مىگذشت،فرزند او ملقّب به«اباباسل»كه قرار بود بعد از پدر جانشين او شود،در يك تصادف كشته شد و لذا فرزند ديگر او بشار اسد به رياست جمهورى رسيد.