15يعنى اينكه پيام چه آورده و با نيازهاى انسان چه انطباقى دارد. و اينجاست كه رسالت روحانيون عزيز سنگين مىشود كه خردمندانه و مدبرانه عمل كنند و پيام دين را حكيمانه تبليغ كنند تا هم با موازين علمى و هم با موازين عقلى هماهنگ باشد. در ايام حج تمام اعمال را با دليلهاى حكيمانه آن براى زائران توضيح دهند.
3 - محرك بودن عواطف: روحانيون بايد همانند انبياء در امر تبليغ دين و ارائه پيام آسمانى، محرك عواطف و احساسات مخاطبان باشند، لذا بايد مطالب را به صورت ساده و آسان مطرح نمود تا بتوان ارتباط نزديك و صميمانهترى با مخاطبان و زائران ايجاد نمود.
4 - هدايتگر بودن: از ديگر ويژگىهاى پيام هدايتگرى آن است. يعنى اين قافله بشرى كه در مسير خاص حركت مىنمايد نياز به يك رهبر خبره دارد تا از فراز و نشيبهاى راه و از قوانين و تحولات مسير آگاه باشد و بتواند بخوبى آگاه نمايد.
5 - تناسب با نياز مخاطب: پيام بايد متناسب با قدرت فراگيرى، طرز تفكر، شايستگى، فرهنگ و درك پيام گيرنده باشد. توجه به اين مطالب، زمينه متناسب پيام با نياز مخاطب را فراهم مىكند. اگر پيام الهى در دلها نفوذ مىكند و همگان را تحت تأثير قرار مىدهد به جهت انطباق با نيازهاى بشر است. لذا روحانيون محترم عنايت دارندكه نياز مخاطب با توجه به سن و تحصيلات او متغير است.