14اعتقاد مسلمانان يا گرايش تعدادى غير مسلمان به اسلام مىشود. خبر به گوش پيامبر رسيد. ايشان بى درنگ به مسجد آمد و برآشفته بر منبر شد و در جمع مسلمانان با صراحت و صداقت اعلام فرمود كه هيچ پيوندى بين مرگ فرزند و گرفتن خورشيد وجود ندارد؛ آن يك حادثه طبيعى واين يك پديده عادى است.
در سيرۀ ساير معصومان (عليهم السلام) نيز برخوردهايى چنين قاطع در جهت منكوب ساختن جبهه خرافات و مبارزه با باورهاى نادرست جاهلانه فراوان مىتوان يافت. از مهم ترين اقدامات حضرت بقية الله (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء)
« احياء السنن و اماتة البدع » است و اين حقيقت، نشانگر آن است كه پيش از ظهور آن سرور سنتهايى مرده و نابود شده و بدعت هايى جان گرفته اند كه ايشان آن احياء و اماته را انجام مىدهد. به فرازهايى از دعاى ندبه توجه كنيد:
أَيْنَ الْمُنْتَظَرُ لِإِقامَةِ الْأَمْتِ وَالْعِوَجِ؟ أَيْنَ الْمُدَّخَرُ لِتَجْديدِ الْفَرائِضِ وَالسُّنَنِ؟ أَيْنَ الْمُتَخَيَّرُ لِإِعادَةِ الْمِلَّةِ وَالشَّريعَةِ؟ أَيْنَ مُحْيى مَعالِمِ الدّينِ وَ أَهْلِهِ؟ أَيْنَ هادِمُ أَبْنِيَةِ الشِّرْكِ وَالنِّفاقِ؟ أَيْنَ طامِسُ آثارِ الزَّيْغِ وَالْأَهْواءِ؟ أَيْنَ قاطِعُ حَبائِلِ الْكِذْبِ وَالْاِفْتِراءِ؟ ...
چنان كه ملاحظه مىكنيد بخش مهمى از اقدامات آن امام والامقام، پاكسازى بناى معمور دين و معارف حقه از لوث وجود همين پديده هاى ناميمون و ساختههاى بى ريشه است. ما هم كه سرباز آن حضرت و داعيه دار خدمت به آن وجود نورانى هستيم، در افقى پايين و محدود و در گسترۀ توان و استعداد خودمان به يقين چنين تكليفى را بر عهده داريم.
ما هرگز نبايد گمان كنيم كه اگر زنگار آموزههاى باطل و خرافات بىپايه و اساس را از سيماى دين پاك كنيم، مبانى باورهاى دينى تضعيف مىشود و اعتقاد مردم به اصل دين سست مىگردد بلكه به عكس، حذف اين پيرايه هاى زشت و زايد و زدودن غبار انگاره هاى باطل از سيماى نورانى اسلام عزيز بر جذابيّت معارف دينى مىافزايد و چراغ هدايت دين را پرفروغ تر مىسازد.