14است و احوط آن است كه خودش هم در همان طبقه دوم طواف نمايد.
حضرت آيةالله سيستانى دام ظله: چنانچه احراز شود كه طبقه دوم بالاتر از كعبه است، طواف از بالا كفايت نمىكند و بايد براى طواف از پايين نايب بگيرند و لازم نيست احتياط كنند، و چنانچه مطلب مشكوك باشد، بايد احتياطاً بين طواف از بالا و نايب گرفتن از پايين جمع نمايند.
حضرت آيةالله شبيرى زنجانى دام ظله: در مورد سؤال اگر ممكن باشد كسى فرد ناتوان را بر دوش حمل كند، طواف در محدوده بين مقام ابراهيم و كعبه لازم است، و در غير اين صورت بايد نايب بگيرند تا در محدوده طواف كند و بنا بر احتياط مستحب نيز خود شخص در طبقه دوم طواف داده شود و چنانچه نيابت نيز ممكن نباشد، طواف دادن شخص در طبقه دوم كفايت مىكند.
حضرت آيةالله صافى گلپايگانى دام ظله: در فرض مذكور اين افراد بايد در طبقه دوم طواف داده شوند و بنابر احتياط واجب نايب هم گرفته تا براى آنان در صحن مسجدالحرام طواف نمايد.
حضرت آيةالله فاضل لنكرانى دام ظله: در فرض سؤال چنانچه كعبه مقدسه از طبقه دوم پايينتر باشد احتياط واجب آن است كه علاوه بر اينكه در طبقه دوم طواف داده مىشوند، استنابه هم بنمايد، والله العالم.
حضرت آيةالله نورى همدانى، دام ظله: طواف در طبقه فوقانى صحيح نيست و اين قبيل افراد بايد به وسيله كول گرفتن طواف خود را انجام بدهند و اگر ممكن نشد، لازم است براى طواف خود نايب بگيرند.
حضرت آيةالله مكارم شيرازى دام ظله: در اين گونه موارد كه راهى جز اين نيست، طواف در طبقه بالا كفايت مىكند.
حضرت آيةالله موسوى اردبيلى دام ظله: در مفروض سؤال بايد طواف اشخاص مذكور به صورت نيابى در مطاف انجام شود و به احتياط مستحب خود آنها نيز در طبقه دوم با هر وسيلهاى كه مىتوانند