6راه دسترسى و كشف آن را در شناخت نقشه دقيق و عمل كردن به آن قرار داده كه خلاصه مىشود در اجتهاد (شناخت نقشه شخصاً) و يا تقليد كه از شناخت و تحقيق افراد كارشناس در اين حوزه مىتوان استفاده كرد.
سومين نكته ويژه مسئله تخميس مال است. در اين محور روحانيون زائران را به اصل عبادى بودن و لزوم قصد قربت در پرداخت خمس و تأثيرات معنوى آن در روان فرد و پاك شدن مال توجه دهند و تذكر داده شود كه خود زائران نزد مراجع خويش و يا نمايندگانشان بروند و به تطهير مال خود اقدام كنند.
قابل يادآورى است وظيفه روحانيون محترم كاروانها در بيان احكام و ارائه طريق همانند ساير عبادات است.
آنچه زائران در حرمين شريفين به آن عموماً نياز پيدا مىكنند به ويژه در بعد معنوى مانند مطالعه كتابهاى تاريخى، عقيدتى، آشنايى با اماكن، معارف و اسرار و غيره، در ايران تهيه و مقدارى كه لازم است مطالعه كنند.
*در مدينه
نقش روحانى در كاروان نقش هدايتى پيامبران الهى در مقياس بسيار كوچك آن است كه زائران را به پاكى، اخلاص و صفاى باطن و به راه خدا راهنمايى مىكنند. در اين جايگاه، روحانى موفق كسى است كه در اخلاق شخصى وقور، متين، قانع، مخلص، خستگىناپذير، بىتوقع، دلسوز، عامل به توصيههاى معنوى و در برخورد اجتماعى متواضع، با محبت، احترامگذار به شخصيت زائران باشد (زائران را ميهمانان واقعى خدا بداند و خود خدمتگزار واقعى آنان باشد) و در انجام رسالت سنگين خويش، خود عامل به معارف باشد و مطالب لازم و ضرورى را مقدم بدارد و در سخنرانى، مطالب كوتاه، مستند و رسا را با بيان قابل فهم و پرهيز از اصطلاحات خاص حوزه ارائه دهد و تلاش كند زائران به اخلاص در عمل بيشتر توجه داشته باشند تا به حفظ و تكرار نيتهاى طولانى كه براى اعمال و مناسك گفته مىشود.