19 البتّه بلندى خانه در آن هنگام به 9 ذراع و مساحت آن به 20*30 ذرع رسيد، كه داراى دو در بود وليكن سقف نداشت. 1 و امّا مقام ابراهيم(ع)در زمان پيامبر اسلام صلىالله عليه و آله به كعبه معظّمه متّصل بود، و سپس به اين شكلى كه الآن موجود است، تغيير پيدا كرد و گواه بر اين تغيير روايت صحيحه ابراهيم بن ابىمحمود است:
«قال قلت للرّضا(ع)اصلّى ركعَتىْ طوافِالفريضة خلفالمقام حيث هوالسّاعة اوْ حيث كان على عهد رسول الله صلىالله عليه وآله قال: حيث هوالسّاعة». 2 ابراهيم مىگويد: «به امام رضا عليهالسلام عرض كردم، دو ركعت نماز طواف واجب را پشت مقام ابراهيم، در مكانى كه الآن موجود است بخوانم يا در مكانى كه در زمان پيامبر(ص)وجود داشته؟ فرمود: در مكانى كه هم اكنون موجود است».
و بهر حال پس از ساخته شدن كعبه، خداى متعال با فرمانى جداگانه نسبت به حفظ خانه و پاكيزه داشتن آن چنين مىفرمايد.
«وَ إِذْ جَعَلْنَا الْبَيْتَ مَثٰابَةً لِلنّٰاسِ وَ أَمْناً...
أَنْ طَهِّرٰا بَيْتِيَ..». 3 «و كعبه را جايگاه اجتماع و مكان امن مردم ساختيم. مقام ابراهيم را نمازگاه خويش گيريد. ما ابراهيم و اسماعيل را فرمان داديم: خانه ما را براى طواف كنندگان و مقيمان و راكعان و ساجدان پاكيزه داريد».
به هر حال پس از گذشت قرنها، و همزمان با طلوع خورشيد پر فروغ اسلام، آن حجّى كه اقوام و ملتهاى گذشته بدان اعتقاد داشتند، از ناحيه اسلام تثبيت و خداوند احكام ويژهاى براى آن مقرّر، و عقوبتى سخت براى آنان كه بدون عذر زيارت آن را ترك كنند، قرار داد تا بدانجا كه آنان را در زمره كافران بر شمرده و مىفرمايد.
«وَ لِلّٰهِ عَلَى النّٰاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطٰاعَ ...
وَ مَنْ كَفَرَ فَإِنَّ اللّٰهَ غَنِيٌّ عَنِ الْعٰالَمِينَ». 4 «براى خدا، حج آن خانه، بر كسانى كه قدرت رفتن به آن را داشته باشند واجب است، و هر كه راه كفر پيش گيرد، بداند كه خدا از جهانيان بىنياز است».
و پيامبر اسلام نيز، در وصيّت خود به على(ع)به اين كفر تصريح مىكند آنجا كه مىفرمايد: