12آمده است. خداوند به ويژگى بزرگ براى خانه توحيد اشاره مىكند: نخست اينكه كعبه براى مردم است؛ يعنى خانۀ خدا، خانۀ مردم است. ديگر آنكه، كعبه در سرزمين بركتخيز مكه است؛ يعنى پروردگار جهانيان از آغاز آفرينش جهان به بستر جغرافيايى كعبه، لطف و عنايت داشته است. و سوم اينكه در درازناى تاريخ بشرى، كعبه هدايتگر جهانيان است و مىدانيم كه در اديان ابراهيمى، خداوند امتهاى پيامبران را از طريق كعبه و زيارت آن، هدايت كرده است.
پس نتيجه مىگيريم كه، ما به زيارت خانهاى مىرويم كه نمىتوان همانندى براى آن در سرتاسر جهان، از گذشتههاى دور تا امروز يافت. به سخنى ديگر، مىتوان گفت كه كعبه اولين خانهاى است كه خداوند براى انسانها به وجود آورده است. از طرف ديگر، بايد دانست كه اين خانه بزرگ با دو اصل «بركت» و «هدايت» شناسانده شده است؛ يعنى خانهاى هدايتگر كه در خاكى بركتخيز قرار گرفته است.
حال كه پرتوى از قرآن كريم بر ذهن و جان ما افكنده شده؛ آيا بهتر نيست كه تعريف زيارت و زائر خانه خدا را از آيات وحى به دست آوريم؟ بدون ترديد، زيارت كعبه با نظر به آيه ياد شده، عبارت است از: حركتى متفكرانه و از روى ايمان كه سرانجام به بركت و هدايت در زندگى فردى و جمعى مىانجامد؛ و زائر حقيقى خانه خدا همان كسى است