28اين آثار، به هدف خود دست يافته و خود را از ادامۀ اين سياست بىنياز مىدانند، اما اين تصور صحيح نيست و حذف و تخريب، همچنان در قالب فعاليتهاى فرهنگى ادامه دارد. يكى از ابعاد آن را مىتوان در تأليفات جديد و متنوعى يافت كه دربارۀ تاريخ حرمين شريفين و مدينه شناسى، در سطح وسيع و به زبانهاى مختلف منتشر مىشود و بر خلاف كتابهاى مدينهشناسى پيشين كه بخش مهمى از آنها به معرفى آثار مذهبى اختصاص داشت، در اين كتابها، گزارشى از آثار مذهبى و اماكن مقدس نوشته نشده است! گويا اصلاً چنين آثارى، وجود خارجى نداشته است:
مىخواهند نسلهاى آينده، از وجود چنين آثارى بىاطلاع گرديده و به طور كلى از حوادث و تغيير و تحولى كه در آنها پديد آمده است، بيگانه شوند.
اينجاست كه بايد در مقابل اين حقيقت زدايى و حركت منفى، قدمهاى مثبت برداشته شود و با انتشار كتاب و مقاله و از طريق ديگر وسايل تبليغى، واقعيت امر به اطلاع مسلمانان برسد و نسلهاى آينده در جريان امر قرار بگيرند و از آنچه به وقوع پيوسته آگاه شوند. انشاءالله. (ص 21)
فهرست
مقدمه / وهابيت و انگيزۀ تخريب حرمها: كج فهمى دين، ابن تيميّه و جسارت به بزرگان، ابن تيميّه و عدم اختيار همسر، كشت و كشتار وهابيون در طائف، جمود بر ظاهر الفاظ.
بخش اول / تاريخ حرم ائمۀ بقيع: معناى لغوى بقيع، چگونگى ايجاد مدفن در بقيع، فضيلت بقيع، مقبرههاى خانوادگى در بقيع،
سلاطين اموى و بهره بردارى سياسى از قبور، مقابلۀ بنى عباس با سياست اموىها، تاريخ ساختمان گنبد ائمۀ بقيع، تاريخ ضريحهاى ائمۀ بقيع، مدفن حضرت فاطمه از نظر علماى شيعه، روضۀ مطهرّه و فضيلت آن.
بخش دوم / بيت الأحزان: يك حقيقت فراموش نشدنى، بيت الأحزان در منابع حديثى و تاريخى.
بخش سوم / حرم جناب ابراهيم و عثمان بن مظعون.
بخش چهارم / حرم همسران و دختران رسول الله.
بخش پنجم / بقعۀ عقيل بن ابى طالب.
بخش ششم / بقعۀ حليمه سعديه، مرضعة رسول الله.
بخش هفتم / بقاع پيشوايان اهل سنت در بقيع.
بخش هشتم / بقعۀ اسماعيل فرزند امام صادق(ع).
بخش نهم / بقعۀ جناب عبدالله پدر گرامى رسول خدا(ص).
بخش دهم / حرم حضرت حمزه: حضرت حمزه در حديث رسول خدا(ص) و گفتار ائمه، حرم حضرت حمزه در بستر تاريخ، فاطمة الزهرا و زيارت قبر حضرت حمزه، ايجاد بناى با شكوه در قرن هفتم و...
تاريخ حرم كاظمين
محمدحسن آل ياسين، ترجمه: غلامرضا اكبرى. چاپ اول: بىجا، انتشارات كنگره جهانى حضرت رضا(ع). 1371، 295 ص. (موضوع: زيارتگاههاى اسلامى)
اين نوشته، تاريخ مفصّل و مستندى از حرم كاظمين است كه در آن، اطلاعات دقيق و جامعى از شهر كاظمين و حرم امام كاظم(ع) آمده است. اين تحقيق، به اين دليل كه نويسندۀ آن ساليان درازى از عمر خود را در راه تحقيق و تدوين تاريخ شهر