16
بخش اول: كتابشناسى زيارت
در اين بخش در ابتدا مهمترين كتب زيارتى معرفى و توصيف محتوايى مىشوند و سپس آمارى از كتابهاى چاپ شده با موضوع زيارت در پايان آمده است.
توضيح اينكه كتابهاى بخش اول، بدون واسطه معرفى شدهاند، يعنى توصيف اين كتابها بر اساس مطالب نوشته شده در كتابها و مقالات و نرمافزارهاى كتابشناسى نبوده است، بلكه تمامى آن كتابها به دقت مورد مطالعه قرار گرفته و بدون واسطه توصيف شدهاند.
بخش دوم: نسخهشناسى زيارت
در اين بخش، فهرستى از نسخ خطى زيارت از مجموعه ارزشمند «معرفى ميراث مخطوط» كه به همت استاد سيد احمد حسينى اشكورى
و سيد صادق حسينىاشكورى (مدير مجمع ذخائر اسلامى) منتشر مىشود، و از مقدمه «موسوعة زيارات المعصومين» كه به همت استاد سيد هادى رفيعىپور منتشر شده - بدون دخل و تصرف در متن و در رسم الخط - آمده است كه بدين وسيله از اين عزيزان كمال تشكر و قدردانى به عمل مىآيد.
گفتنى است زحمت گلچين كردن كتابهاى زيارتى از ميان دهها جلد فهرست نسخ خطى مجمع ذخائر و مركز ميراث احياى اسلامى و تنظيم آنها به شكل موضوعى و الفبايى، بر عهدۀ دوست ارجمند جناب آقاى سيدمحمدرضا آصفآگاه بوده است كه بدين وسيله از ايشان تشكر مىشود.
والسلام
بخش اول:كتابشناسى توصيفى زيارت
يادآورى
همانطور كه در مقدمه كتاب گفته شد، در اين بخش حدود يكصد كتاب مهم زيارتى و زيارتگاهى، معرفىِ توصيفى شدهاند و اين به هيچوجه به اين معنا نيست كه شمار كتب مهم زيارتى و زيارتگاهى محدود به اين آثار است.
كتابهاى مهم و ارزشمند ديگرى نيز وجود داشت كه متأسفانه در دسترس ما نبود. بنابراين در فصل دوم همين بخش به ذكر نام آنها اكتفا شده است. برخى از اين كتابها عبارتاند از:
اسرار دلبران، سيداحمد سجادى؛
اسرار عاشقان و مقامات عارفان، مرتضى زاهدى؛
الانوار اللامعة فى شرح زيارة الجامعة، سيدعبدالله شبّر؛
شرح زيارت آلياسين، سيدفريد موسوى؛
و...
آثار اسلامى مكه و مدينه