26حضرت امير عليه السلام نيز در همين قبرستان مدفون است و علاوه بر آنها همسران پيغمبر صلى الله عليه و آله ، دخترانش و ابراهيم فرزند پيغمبر صلى الله عليه و آله ، شهداى جنگ احد كه در طى جنگ زخمى شده و از منطقۀ احد به مدينه منتقل شده و در مدينه به شهادت رسيده بودند و عدهاى از صحابه رسولاللّٰه صلى الله عليه و آله نيز در اين قبرستان مدفون مىباشند.
بقيع با خاك يكسان است. اما ظاهرا در گذشته اينچنين نبوده.
بقيع را بقيع غرقَد نيز مىنامند. دكتر شهيدى در كتاب «عرشيان» مىنويسد: «قبرستان معروف و قديمىترين و شناخته شدهترين قبرستان در اسلام بقيع غرقد است.» و هم او بقيع را به معناى درختان انبوه و غرقد را درخت عوسج (سياه توسكا) مىنامد. و اين بدان معنى است كه بقيع، روزگارى داراى درختان فراوان و انبوه بوده و احتمالاً در اثر بى توجهى و شايد تعمّد نگهدارندگان به اين روز افتاده است. در دورانهاى گذشته، آنها كه از بقيع ديدن كردهاند، آن را داراى گنبد و بارگاه و بقاع متعدد توصيف كردهاند.
در نشريه زائر مورخ (75/1/25) چاپ مدينۀ منوره كه در مدينه و به همت بعثۀ مقام معظم رهبرى منتشر مىشود، به نقل از «مجمع البحرين» آمده است: بقيع مكانى وسيع كه در آن درخت و ريشه باشد توصيف شده و نيز در همان منبع آن را بقيع غرقد گفتهاند. همين نشريه به نقل از سفرنامههاى افرادى مانند فرهاد ميرزا معتمدالدوله و محمد باقر نجفى، بقيع را در گذشته داراى گنبد و بارگاه توصيف مىكند.