2430 نفر قارى قرآن نيز توسط سازمان اوقاف و امور خيريه پرداخت شد.
مجموع زائران ايرانى در 522 كاروان سازماندهى و اعزام گرديدند كه 53/87% آنان را مردان و 46/13% را زنان تشكيل مىدادند و بيش از 55% آنها با سواد بودند.
طبق آمارهاى ارائه شده، مجموع حاجيانى كه از كشورهاى مختلف وارد عربستان شده بودند، 1/419/706 نفر و مجموع حجگزاران سال 1382 حدود 2/300/000 اعلام گرديد كه معلوم مىشود حدود 800 هزار نفر از مردمِ خودِ عربستان حج گزاردهاند.
برخى آمارها نيز گوياى آن است كه عربستان از رهگذر حج، حدود 5/2 ميليارد ريال سعودى معادل 1/45 ميليارد دلار كاركرد تجارى داشته است.
2 . احساس خلا رهبرى در جهان اسلام و نياز به منجى واحد:
مهمترين ويژگى قابل طرح در رابطه با حج سال 1412 ه . ق. توجّه جهان اسلام به خلا رهبرى امّت اسلامى است. هماكنون احساس نياز به منجى واحد به تدريج در ميان مسلمانان جهان رو به گسترش است و در ملاقاتهايى كه حجاج كشورهاى ديگر با اينجانب و يا اعضاى بعثه داشتند، موضوع مهدويت بيش از سالهاى گذشته مطرح مىشد و جالب توجه است كه با هدايت الهى و بدون اينكه ما از اين موضوع با خبر باشيم، در حج گذشته مسألۀ مهدويت محور اكثر گردهمايىها و بحثهاى بعثه مقام معظم رهبرى در سطح بينالمللى بود.
3 . انجام مراسم دعاى كميل، ميان حرم رسول اللّٰه صلى الله عليه و آله و ائمۀ بقيع عليهم السلام :
نكتۀ ديگر اينكه در حج گذشته برنامههاى مربوط به دعاى كميل به خوبى اجرا شد.
در دعاى كميل اول، به دليل احساس خطرى كه دولت عربستان از تحرّكات وهابيان تندرو داشت، مأموران زيادى را براى حفاظت و پيشگيرى از حوادث احتمالى در اطراف محل مستقر كرده بودند كه به همين دليل حضور زائران غير ايرانى در دعا كمتر بود و برخى در حاشيۀ جمعيت و با فاصله استفاده مىكردند، ليكن در دعاهاى بعدى حضور آنان چشمگيرتر بود. حوادث مربوط به دعاى كميل در حجّ گذشته به خوبى نشان