10
تاريخ سخن مىگويند، جز خوش خدمتى به دشمن مشترك و آب در آسياب او ريختن، كار ديگرى صورت نمىدهند. نگارنده به اين گروه ناآگاه، سفارش مىكند كه ارتباط نزديك با شيعه و تماس با علما و دانشمندان آنان، پردههاى ناآگاهى را از ديدگان آنان برطرف مىنمايد و شيعه را بصورت برادر تنى خود ارائه مىكند كه قرنها در طلب او بودند و از اين طريق بر مفاد آيه تحقق بخشيده كه مىفرمايد:
«إِنَّ هٰذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وٰاحِدَةً وَ أَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ»
يكى از ترفندهاى ديرينۀ استعمار در ميان ملّتهاى اسلامى، طرح شبهات و تكثير اشكالات است تا از اين طريق، به انقلاب شكوهمند اسلامى، آسيب رسانند و اين يك شيوۀ ديرينه است كه در چند قرن اخير به صورتهاى گوناگون، در خاورميانه و قسمتهاى ديگر، رايج بوده است.
در موسم حج، بسيارى از زائران خانۀ خدا كه با انقلاب اسلامى، آشنا گرديده و از سوى ديگر، تبليغات سوء دشمنان، ذهن آنان را مشوب نموده است، به هنگام ملاقات با حجاج ايرانى، پرسشهايى را مطرح كرده و درخواست پاسخ مىنمودند.
به منظور پاسخگويى به اين نياز، قسمت اعظم اين سؤالات كه غالباً جنبۀ دينى و فرهنگى دارد، در اين مجموعه گردآمده و جناب مستطاب دانشمند محترم سيد رضا حسينىنسب، زير نظر اينجانب، به تنظيم پاسخها پرداخته و تا آنجا كه فرصت اجازه مىداد، در توضيح آنها كوشش به عمل آمده است و به منظور رعايت اختصار در مقام جواب، به مقدار ضرورت اكتفا گرديده و تفصيل و توضيحات بيشتر بايد به وقت ديگر، موكول شود.
اميد است اين خدمت ناچيز، مورد پذيرش امام زمان - ارواحناه فداه - واقع شود.
قم - حوزۀ علميه
جعفر سبحانى - 1374/9/1
پرسش1 «و عترتى» صحيح است يا «و سنتى»؟
محدثان حديث ثقلين را كه داراى شهرت بالايى است، دوگونه نقل نموده و در مجامع حديثى آوردهاند، بايد ديد كدام يك از آن دو، صحيح است:
الف: «كتاب اللّه و عترتى أهل بيتى»
ب: «كتاب اللّه و سنتى»
پاسخ: حديث صحيح و ثابت از پيامبر گرامى صلى الله عليه و آله همان لفظ «و اهل بيتى» است. روايتى كه در آن به جاى «اهل بيتى»، «سنتى» آمده، از نظر سند باطل و مردود است سند حديثِ «و اهل بيتى» از صحّت كامل برخوردار است.
سند حديث «و اهل بيتى»:
اين متن را دو محدث بزرگ نقل كردهاند:
1 - مسلم در صحيح خود از زيد بن ارقم نقل مىكند كه: پيامبر خدا روزى در كنار آبى به نام «خم» ميان مكه و مدينه خطبهاى ايراد كرد و در آن خطبه خدا را ثنا گفت و مردم را نصيحت كرد آنگاه چنين فرمود:
«ألا أيها الناس، فانّما أَنَا بشرٌ يوشك أن يأتى رسول ربّى