9اگر بر پسر هم واجب شده است كدامشان حقّ اولويّت دارند؟
ج
-اگر پدر مالك سرمايه است، و فرزندان براى او كار مىكنند و پدر مخارج آنان را تأمين مىنمايد، پدر مستطيع است، و فرزندان از جهت اين سرمايه مستطيع نيستند، بلى اگر هر يك از آنها را براى حج مهمان كند، قبول واجب، و حج بر او مستقرّ مىشود، و اگر مال مشترك بين آنهاست، هر يك بايد با توجه به سهم خودش از مال، استطاعت را لحاظ كند.
4 س
-آيا هزينه مهمانىهاى قبل و بعد از حج و سوغات متناسب با شئونات شخص، جزء هزينه حج محسوب مىشود، كه شخص با نداشتن آن مستطيع نباشد، و در هر صورت اگر كسى براى اين امور قرض كرد، و به حج رفت حج او چه صورت دارد؟
ج
-جزء استطاعت محسوب نمىشود.
5 س
-شخصى براى خود و همسرش جهت مكه مكرمه ساليان قبل ثبتنام كرده و آن موقع مستطيع بوده ولى الآن وضع مادى او خوب نيست و قادر به حتى پرداخت پول ارز هم نيست كه پرداخت نمايد آيا مىتواند فيشهاى خود و همسرش را بفروشد و خرج زندگى كند يا خير؟
ج
-اگر در سال نام نويسى، سال اول استطاعت مالى آنها بوده و به غير از ثبتنام راه ديگرى براى رفتن به مكه نداشتهاند و فعلاً هم وضع زندگى آنها به نحوى است كه نوشتهاند حج بر آنها واجب نيست.
6 س
-آيا كسى كه در سالهاى قبل «10 سال پيش» مستطيع بوده اما به علت اينكه دولت سلف حج را تا 10 سال بعد يعنى تا سال 78 فروخته و امكانات رفتن براى مستطيع فراهم نبوده كه به حج برود اما هم اكنون دولت اقدام به ثبتنام براى حج تمتّع براى سالهاى آينده مىنمايد با توجه به مبلغ