12ولايت، توانستهاند به اسرار حج برسند و حجى تام و تمام را كه همانا حج اكبر است، به جاى آورند؛ خود علامه حكيم حفظه الله تعالى نيز از اين مصاديق هستند. از اينرو خاطرهاى از سفر حج آن جناب را به نقل از خودشان بيان مىكنيم:
از مكه مكرمه خاطره خوبى دارم؛ در سفرى كه سال 50 و 51 مشرف شديم، در آن سفر دستمان به «حجر» نرسيد و نتوانستيم استلامى كنيم، ولى در كنار مقام، بالاخره فرصت مختصرى دست داد، مقام ابراهيم، سنگى است كه در قفسهاى قرار دارد و اثر دو قدم بر آن است، اما اثر انگشت به نظر نمىآيد؛ چند سانتى ضخامت دارد و معروف است كه اثر دو پاى ابراهيم(ع) است و حضرت، روى اين سنگ پا مىگذاشتهاند و بناى كعبه را مىچيدهاند.
اين به ذهن نمىآيد كه اين، اثر دو تا پا باشد؛ براى اينكه هيچ اثر انگشتى نيست، مگر اينكه كفش باشد كه باز ممكن است قابل توجيه باشد. بالاخره مثل اينكه باور كردنش تعبّد بيشترى مىطلبد و همان طور كه من نگاه مىكردم به اين حجر مبارك، خوب كه نگاه كردم، ديدم كه سمت چپ آن سنگ - اگر كسى پشت به كعبه بايستد - روى آن نوار با خط خيلى عالى نوشته (وَ لاٰ يَؤُدُهُ حِفْظُهُمٰا). اين جمله مبارك «آية الكرسى» را كه خداى سبحان مىفرمايد: حفظ آسمان و زمين براى ما دشوار نيست و ما را