26فرزند مرحوم آية الله الماهر الامير محمدباقر، فرزند مرحوم آية الله مير مؤمن مىباشد و برابر شجرهنامه خاندان تقوى كه توسط مرحوم آية الله العظمى سيد شهابالدين مرعشى نجفى(رحمه الله) استخراج شده است. ايشان با 27 واسطه از طريق زيد بن على بن حسين(ع)، به امام العارفين و سيد الساجدين، امام زينالعابدين(ع) مىرسند.
وى از خاندان علم و تقوا و سرشناس قزوين و از شاگردان مرحوم آية الله ميرزا محمود رئيسى، از علما و مفسرين بنام قزوين بوده است. از ايشان نقل است كه استادم به من فرمودند: فلانى! چنانچه مايل هستى، زبان روسى را به شما بياموزم و بدين ترتيب، زبان روسى را از استادم (مرحوم رئيسى) البته محرمانه فرا گرفتم. زندگى وى مقارن با سلطنت چهار پادشاه قاجار و دو شاه پهلوى بوده است.
مرحوم تقوى براى امرار معاش، از وجوهات و سهم امام(ع) استفاده نمىكردند و به كشاورزى اشتغال داشتند و بر اساس اسناد موجود، از مالكين بزرگ و يكى از توليدكنندگان مهم گندم در قزوين بودند.
ايشان در سالهاى 1340 تا 1341 قمرى، با عدهاى از اقوام و دوستان به سفر حج مشرف مىشوند و سفرنامه ارزشمندى از اين سفر مىنگارند كه بيانگر سختىهاى بسيارى است كه انجام اين فريضه الهى در آن زمان داشته است.
ايشان 6 پسر و 11 دختر داشتهاند و با احتساب نوادگان، تا پايان سال 1391 شمسى، از ايشان تعداد 154 نفر برجاى مانده است كه 20 نفر آنان دار فانى را وداع گفتهاند و 3 نفر از نوادگان ايشان نيز در جريان دفاع مقدس، به درجه رفيع شهادت نايل شدهاند.
ايشان از طرفداران امام خمينى(رحمه الله) بودند و سالها پيش از 1342، ارادت بسيارى به آن شخصيت بزرگوار ابراز مىنمودند و در سخنرانى تاريخى امام راحل در مسجد