14يا وارث نوح نبي الله...» 1 و معلوم است كه پيامبران نيز براى چه آمدند: «ليقوم النّاس بالقسط»؛ «اقامه قسط و حق و ايجاد حكومت و نظام اسلامى».
اهميت اربعين
اساساً اهميت اربعين در آن است كه در اين روز، با تدبير الهى خاندان پيامبر(ص)، ياد نهضت حسينى براى هميشه جاودانه شد و اين كار پايهگذارى گرديد. اگر بازماندگان شهدا و صاحبان اصلى، در حوادث گوناگون - از قبيل شهادت حسين ابن على(ع) در عاشورا - به حفظ ياد و آثار شهادت كمر نبندند، نسلهاى بعد، از دستاورد شهادت استفاده زيادى نخواهند برد.
درست است كه خداى متعال، شهدا را در همين دنيا هم زنده نگه مىدارد و شهيد به طور قهرى، در تاريخ و ياد مردم ماندگار است، اما ابزار طبيعى خداى متعال براى انجام اين كار - مثل همه كارها - همين چيزى است كه در اختيار و اراده ماست؛ ما هستيم كه با تصميم درست و بجا، مىتوانيم ياد شهدا و خاطره و فلسفه شهادت را احيا كنيم و زنده نگه داريم.
رمز زنده ماندن واقعه عاشورا
اگر زينب كبرى(عليها السلام) و امام سجاد(ع) در طول آن روزهاى اسارت - چه در همان عصر عاشورا در كربلا و چه در روزهاى بعد، در راه شام و كوفه و خود شهر شام و بعد از آن در زيارت كربلا و عزيمت به مدينه و در طول سالهاى متمادى كه اين بزرگواران زنده ماندند - مجاهدت و تبيين و افشاگرى نكرده بودند و حقيقت فلسفه عاشورا و هدف حسين بن على(ع) و ظلم دشمن را بيان نمىكردند، واقعه عاشورا تا امروز، جوشان و زنده و مشتعل باقى نمىماند.