18خواندنىتر و از بيمارى مزمن «رييس پردازى» كمىفارغتر بوده است. وگرنه، كتابهاى ديگر، فقط حول رفتوآمد و ملاقاتهاى شخص رييس بعثه مقام معظم رهبرى دور مىزنند و تنها براى يك نگاه و مطالعه نيم ساعته كفايت مىكنند تا به شرح عملكرد رييس بعثه در حج آن سال پى برده شود. پس اگر نام آنها را «رييس نامه» بگذاريم، پرگزافه نگفتهايم. بر همين اساس، به جناب حجت الاسلام و المسلمين قاضى عسكر، نماينده ولىفقيه در امور حج و زيارت، قول دادهام كه از سبك گذشته پيروى نكنم و تنها از ايشان سخن نگويم. البته ايشان با كمال بزرگوارى پذيرفت و جالبتر اينكه، در كمال تواضع، از من خواست تا نقد و انتقادها را هم مطرح كنم.
نكته جالب توجه ديگر اينكه، من بايد اين كار بسيار گسترده را به تنهايى به انجام برسانم و گزارشهاى بسيار مهمىكه براى تنظيم مطالب نياز بود را نيز با پىگيرىها و رفتوآمدهاى بسيار، يك ماه پس از سفر به صاحب اين قلم دادند. البته اين مشكل داستانى عجيب دارد كه بيشتر از همه، در حج امسال دامنگير من نويسنده بدون نام و نشان و ادعا شده بود؛ زيرا در سالهاى گذشته، متصديان كتاب حج دستكم دو نفر بودهاند و طبيعى است كه قدرت آنها براى انجام برخى امور بسيار بيشتر بوده است.
اما برقرارى ارتباط و هماهنگىهايى كه براى برگزارى يك گفتوگو بايد صورت مىگرفت، به زمانى طولانى نياز داشت؛ بارها اتفاق مىافتاد كه براى گفتوگو با برخى از افراد، بايد فرصت بسيارى را صرف مىكردم و گاهى چون نويسنده را نمىشناختند، به هيچ وجه همكارى نكردند و من ناچار شدم همه آنها را دور بزنم و به مطالبى برسم كه بايد مىرسيدم. در اين ميان، انواع ويروسهاى سرماخوردگى و آنفولانزاهاى متنوع هم گريبان مرا گرفته و من را ناتوان كرده است. چه روزهايى كه با تب و لرز در جلسهها شركت كردم يا در پى سوژهها دويدم تا آنچه مأموريت ملى و دينى خود در حج مىدانم را بهخوبى به انجام برسانم.