265اين مزار، ميان خانههاى قديمى قرار گرفته و تنها از سمت شرق، نمايى به كوچه مجاور دارد. بناى آن، شامل حجره كوچكى با گنبد سفيدرنگ است. در نماى خارجى بنا، پنجرهاى وجود دارد كه با يك صفحه مشبّك فلزى ساده مسدود شده است. تنها معمارى تزيينبخش نما، نوارى از قالبهاى سنگى سياه و سفيدِ اطراف پنجره است. هيچگونه ورودى در آن ديده نمىشود. متن لوح سنگى بالاى پنجره چنين است: «مقام العارفة بالله ستّى ليلى». (تصوير 142)
9. زيارتگاه رقيه در شهر «فوعه»
اين مزار در غرب شهر فوعه در استان ادلِب و كنار جاده منتهى به باغهاى زيتون خارج از شهر، واقع شده است و نزد اهالى به مزار «الستّ رقيه» (بانو رقيه) شهرت دارد. اين زيارتگاه شامل بناى بسيار كوچكى است كه بيشتر به يك گنبد مخروطى يا هرمى شباهت دارد و ارتفاع آن كمترل از 2 متر است. داراى ورودى كوچك و كمارتفاعى است كه مردم در آن شمع روشن مىكنند. ماهيت اصلى اين مزار، به درستى مشخص نيست. (تصوير 141) اما گويا بر مبناى ديده شدن يكى از زنان اهلبيت(عليهم السلام) در خواب، (احتمالاً رقيه دختر امام حسين(ع)) در اين مكان، ساخته شده است.
10. زيارتگاههاى از ميان رفته
افزونبر اين زيارتگاهها، ابنعساكر به وجود قبر «بريهه» دختر امام حسن(ع) در قبرستان بابالصغير اشاره كرده كه گنبدى نيز روى آن وجود داشته است؛ 1 در حالىكه علماى انساب و رجال، در شمار فرزندان آن حضرت، از دخترى به نام بريهه ياد نكردهاند. بههرحال، امروزه در قبرستان بابالصغير، مزارى به اين نام به چشم نمىخورد.