255زيارتگاهها، اعتبار و سند تاريخى قائل شد.
با اين حال، قبر منسوب به سكينه در بابالصغير، از گذشته معروف و شناخته شده بوده است و مورخان و جهانگردان، از آن ياد كردهاند. 1 سيد محسن امين، با استناد به اينكه شيخ عباس قمى، نام صاحب مزار را در كتيبهاى به خط كوفى در صندوقچه روى قبر، «سكينه بنت الملك» خوانده است، اين مزار را قبر دختر يكى از پادشاهان دانسته است. 2 اما اين نظريه نمىتواند درست باشد؛ زيرا در كتيبه روى قبر، كه متن كامل آن نقل خواهد شد، نام صاحب مزار سكينه دختر امام حسين(ع) ذكر شده است.
محمد حسنين سابقى نيز صاحب اين قبر را سكينه دختر حسين ذىالدمعه (متوفاى 135ه .ق)، فرزند زيد شهيد فرزند امام زينالعابدين(ع) مىداند و معتقد است كه او و خواهرش فاطمه به همراه مادر خود خديجه، دختر عمر بن امام زينالعابدين(ع) و جد خود عمر بن زينالعابدين(ع)، در يك مقبره به خاك سپرده شدهاند؛ اما به مرور زمان اين قبر به سكينه دختر امام حسين(ع) شهرت يافته است. 3 اما متأسفانه براى تأييد نظريه خود، به هيچ منبعى استناد نكرده، و نگارنده نيز با وجود تلاش فراوان، موفق به يافتن مدركى براى اين قول نشده است.
بناى زيارتگاه، همانند ساير زيارتگاههاى بابالصغير، با سنگهاى دو رنگ ساخته شده است. اين بنا شامل دو مقبره متصل به يكديگر است كه هريك داراى گنبد سبزرنگى است. مقبره جنوبى، زيارتگاه منتسب به زينب يا امكلثوم است و مقبره شمالى، مزار منتسب به سكينه دختر امام حسين(ع) است. (تصوير 132) در شرق بنا، حياط كوچكى وجود دارد كه با ديوار، از فضاى قبرستان جدا شده است. اين حياط داراى يك ورودى به شكل طاق سنگى است.