12بارز و عينى اين توجه بهشمار مىرود. گرايش مذهبى مردم مصر از دلايل بالا بودن ميزان تقاضا براى تشرف به حج است. پرجمعيت بودن، نزديكى به منطقه حجاز و برخوردارى از مرزهاى مشترك آبى قابل كشتىرانى (درياى سرخ) كه نقش مهمى در كاهش هزينههاى سفر حج دارد، از امتيازاتى است كه مصر از آن برخوردار است.
هرچند در مصر مسئوليت برنامهريزىهاى امور حج برعهده شوراى عالى حج، به رياست شخص نخست وزير است، ولى به دليل بىتوجهى دولتمردان مصرى در دوران معاصر به موضوع حج، خصوصاً در دوران حكومت سادات و مبارك، ساماندهى حج مصرىها ايدهآل و در حد مطلوب نبوده است. اما غناى فرهنگى مردم مصر و تجربه طولانى بخش خصوصى، بهويژه در زمينه تورهاى گردشگرى، برنامهريزىهاى حج مصر نسبت به ديگر كشورهاى اسلامى، در سطح بالاترى قرار دارد و از اينرو قابل مطالعه، بررسى و بهرهبردارى بيشترى است.
سهميه حج مصر همانند ساير كشورهاى اسلامى براساس يك در هزارم جمعيت مسلمان آنكشور محاسبه و تعيين مىگردد؛ از اينرو دولت عربستان در سال 2010 م، با استناد به آمار رسمى جمعيت مصر - كه طبق سرشمارى جمعيت مصر در آن سال به هشتاد ميليون نفر اعلام گرديد - سهميه حج مصر را به ميزان هشتاد هزار نفر تعيين كرد. در دوران رژيم مبارك به دليل روابط حسنهاى كه او با دولت عربستان