16
9. حج الأنبياء و الأئمة عليهم السلام ، معاونت آموزش و تحقيقات بعثه، 1416ق، 544ص، وزيرى.
به توضيح ويژگىهاى حج انبياء و ائمه عليهم السلام بر اساس احاديث مىپردازد و 973 حديث را درباره شيوه اجراى مناسك حج با توجه به سنت هفده تن از پيامبران و ائمه اطهار عليهم السلام در بردارد.
10. حج در قرآن، سيدمحمد علوى مقدم، 1381ش، 183ص، رقعى.
به بررسى آيات مربوط به حج مىپردازد. نويسنده نخست آيات هر موضوع را گردآورى كرده؛ آنگاه نظريه بعضى از مفسران گذشته را در ذيل آنها آورده است.
10. الحج فى السنة، معاونت آموزش و تحقيقات بعثه، 1417ق1375/ش، 412ص، وزيرى.
1008 حديث را درباره حج از منابع حديثى شيعى و سنى همراه با اسناد آنها در بردارد. كتاب در 25 فصل سامان يافته است و تلاشى نو براى تنظيم موضوعى احاديث مربوط به حج به شمار مىرود. عناوين اين فصلها چنينند :
آداب سفر؛ خروج از منزل و اهميت سفر حج؛ فضيلت و پاداش حج؛ مخارج در راه سفر حج؛ اثر حج در قيامت؛ عظمت و والايى حج؛ ابعاد گسترده اين آيين الهى؛ چرايىِ لزوم حجگزارى؛ حج استحبابى و چگونگى آن؛ پاداش حجگزارى به نيابت از ديگران؛ فضيلت عمره و چگونگى انجام دادن آن، غسلهاى استحبابى و فضيلت و پاداش آن؛ احرام و چگونگى آن؛ رازها و رمزهاى آن، چرايىِ «تَلبيه» و فضيلت آن و استحباب بلندكردن صدا به هنگام تلبيه؛ مكه؛ حرم؛ حدود حرم؛ فضيلت اقامت در مكه؛ روزه در مكه، نامهاى مكه؛ فضيلت روزهاى دهه اول ذىالحجه؛ حج، طواف و فضيلت طواف؛ دعا در نزد ركنها؛ سعى صفا و مروه؛ چرايىِ وقوف به عرفات، سرزمين مِنا؛ عظمت و اهميت قربانى كردن و آداب و سنتهاى پس از حج.
12. الحج فى القرآن، معاونت آموزش و تحقيقات بعثه، 1414ق1372/ش، 616ص، وزيرى.
به بررسى و تفسير موضوعى برپايه روايات در زمينه مناسك حج مىپردازد. نويسنده همه آيات تاريخى، فقهى، معرفتى و عرفانى حج را يكجا گرد آورده و بر اساس احاديث و آثار، آنها را تفسير كرده است. همه اين نقلها به منابع كهن فريقين مستندند و چگونگى استناد آنها در پايان كتاب آمده است. كتاب 26فصل دارد كه بر اساس سورههاى در بردارندۀ آيات حج، نه چينش موضوعى آيات، سامان يافتهاند.