21
2. كلانپروژه دانشنامه حج و حرمين شريفين
ضرورت نگاه تخصصى و علمى به حج و زيارت موجب گرديده تدوين مداخل اصلى اين حوزه در قالب دانشنامه حج و حرمين شريفين در دستور كار قرار گيرد. فرايند اجرايى اين كلانپروژه از سال 1387 آغاز گرديده و پس از تدوين شيوهنامهها و اساسنامه، كار تأليف مداخل آن پى گرفته شده است. تاكنون امور فنى و محتوايى 3 مجلد آن نهايى و انتشار آن در حال پيگيرى است.
تعداد مدخلها 2400 مدخل است كه در 15 جلد منتشر خواهد شد. در دانشنامه تعداد 84 نفر مشغول فعاليت هستند.
3. كلانپروژه موسوعه رد شبهات
به منظور پاسخگويى متقن و علمى به شبهات وارده از سوى سلفيان و وهابيان بر باورهاى پيروان اهل بيت (عليهم السلام) موسوعه رد شبهات در دستور كار پژوهشكده قرار گرفته و اساسنامه، شيوهنامه و عناوين بيش از دويست شبهه تهيه گرديده است. با انجام اين پروژه، مجموعه مدونى در پاسخگويى به شبهات وهابيت فراهم خواهد آمد كه پاسخگوى نيازهاى محققان خواهد بود.
4. برگزارى همايشها و نشستهاى تخصصى
از جمله وظايف و مأموريتهاى پژوهشكده كه از زمان فعاليتمركز تحقيقات حج پيگيرى مىشده است، ساماندهى همايشها و نشستهاى تخصصى مرتبط با موضوع حج و زيارت است. از جمله اين همايشها مىتوان به موارد زير اشاره نمود:
1- 4. همايش حج و جهانىشدن
اين همايش در اسفندماه 1389 با حضور انديشمندان و فرهيختگان حوزوى برگزار گرديد. از آنجا كه امكانات و وسايل ارتباط جمعى جهان را به دهكدهاى تبديل كرده است، كنگره حج با محوريت كعبه، در عرصه جهانى شدن مىتواند نقش مؤثرى ايفا كند. حضور نمايندگان مسلمان بيش از 57 كشور اسلامى در مراسم حج، زمينههاى همگرايى و جهانى كردن ارزشها و آموزههاى اسلامى را فراهم