67مسلك با شهرهاى مجاور خود پيكارها كرد.
از همين زمان بود كه يورش به قبايل نجد و غارت اموال آنها شروع شد. هر كس افكار ابن عبدالوهاب را نمىپذيرفت به كفر محكوم و جان و مالش مباح مىشد. در اين مدت مردم رياض از دعوت او سرپيچى كردند و دهام بن اوس، امير رياض با «ابن سعود» سالها پيكار كرد تا عاقبت مغلوب شد و حكومت رياض به دست ابن سعود افتاد، پس از او عبدالعزيز به امارت رسيد. او نيز براى نشر مسلك وهابيون جنگها كرد و به مكه يورش برد. جنگهاى وهابيان در نجد و بيرون از آن؛ در يمن، حجاز، سوريه و عراق، بر اساس مبانى فكرى ابن تيميه همچنان پس از مرگ وى (1206 ه . ق.) نيز - كه ابن عبدالوهاب مروج آن بود - ادامه يافت. در سال 1216 پيروان او به كربلا حمله كردند و بر اثر آن هزاران نفر به شهادت رسيدند و اموال و اشياى نفيس و خزائن حائر حسينى عليه السلام به يغما رفت. وقتى اين خبر منتشر شد، فتحعلى شاه صدهزار لشكر فراهم كرد، سليمان پاشا والى بغداد نيز لشكرى برانگيخت كه با آنها در صحراى نجد به رزم بپردازند ليكن در ايران جنگ روسيه پيش آمد و در عراق فتنه كردها برپا شد.
اگرچه ابن عبدالوهاب صاحب انديشهاى جديد نبود، ولى از همان زمان توسط پدرش عبدالوهاب و برادرش سليمان بن عبدالوهاب، در كتاب «الصواعق الالهيه فىالرد على الوهابيه» به افكارش پاسخ داده شد.
مرحوم شيخ جعفر كاشف الغطا، از علماى بزرگ شيعه (متوفى 1228م) نخستين فقيه اماميه است كه در كتاب منهج الرشاد به عقايد انحرافى آنها پاسخ داد. 1